Bloggen: help, waar moet ik nu weer over schrijven?!

10 dec 2015 | Slimme business strategieën & adviezen

Nicole heette ze. Ze zat links achter mij bij Nederlands. Bij elk opstel dat we terug kregen stond er een lovende persoonlijke noot van de docent op haar papier.

Mijn opstellen, vol enthousiasme geschreven, werden nooit met meer dan een zesje beoordeeld. Ik had veel plezier in het schrijven, maar miste volgens mijn docent Nederlands het vermogen om een verhaal goed op te bouwen, mijn gezichtspunten voldoende te beargumenteren, of een goede kop en staart aan mijn verhaal te verbinden.

Het nestelde een diepe overtuiging in me dat ik NIET kan schrijven.

 

​Het weerhield me er lange tijd van om mijn ideeën over talent, Personal Branding en ondernemen te delen. Terwijl ik voelde hoe mijn enthousiasme hierover groeide. Bovendien wist ik: een ondernemer die zijn visie en kennis niet weet te delen, laat echt kansen liggen.

Alles veranderde toen ik inzag: Mijn vakgebied is loopbaancoaching (omdat ik toen nog als loopbaancoach werkte) en Personal Branding. Schrijven is een middel. Dus het gaat er niet om dat ik me op dát punt hoef te bewijzen of perfect hoef te schrijven. Wat een openbaring!

Het kostte flink wat energie, maar uiteindelijk zette ik in 2011 mijn eerste blog online.

Binnen no time had ik de flow te pakken en inmiddels heb ik ontelbare artikelen geschreven op allerlei online platforms en uiteraard mijn eigen websites en ben ik vaste columnist voor NRC.nl. Ik geloof echt dat ik een groot deel van de enorme groei die mijn bedrijf sinds 2011 gemaakt heeft, hieraan te danken heb.

Na jaren intensief schrijven, loop ik nu soms tegen een ander probleem aan wat jij wellicht herkent. Soms loop ik over van inspiratie maar op andere momenten denk ik:

Waar zal ik nu weer eens over schrijven?

 

Herken je dat? Je lezers zijn gewend dat je steeds met iets nieuws komt. Tips geeft die zij kunnen toepassen. Ze volgen trouw je nieuwsbrieven en zijn inmiddels een bepaalde kwaliteit van je gewend.

En stiekem denk jij: heb ik niet alles zo onderhand wel gezegd? Waar moet ik nu over schrijven? Hoe kan ik blijven voldoen aan de verwachtingen die ik inmiddels heb opgebouwd?

Je weet dat regelmatig contact met je lezers belangrijk is, maar je past er ook voor om met een flut-artikel te komen omdat het volgens de agenda tijd was voor je volgende nieuwsbrief. Of misschien ben je net begonnen als ondernemer en zou je dolgraag willen bloggen en nieuwsbrieven willen versturen maar vraag je je af: wat heb ik dan in hemelsnaam te melden?! Waar kan ik überhaupt over schrijven?

Daarom deel ik 7 tips voor ideeën voor authentieke en waardevolle blogs

Ideeën die bovendien jouw enthousiasme voor je vakgebied doen oplaaien! Zodat je dit enthousiasme, met de kwaliteit en de persoonlijke noot die je klanten van je gewend zijn, kunt overbrengen:

1. Welke trend is er gaande in jouw vakgebied en wat is jouw visie daarop?

2. Welke vraag waar je klanten mee worstelen raakt jou het meest, en welke tips kun jij ze hiervoor geven?

3. Waar lig je ’s nachts wakker van als het aankomt op jouw vakgebied en hoe zie jij dat het anders kan?

4. Welke fouten worden veel gemaakt in jouw vakgebied en welke wil je delen met je lezers zodat zij die fouten kunnen vermijden?

5. Welk(e) boek(en) hebben jou geïnspireerd en welke key take aways wil je delen met jouw lezers?

6. Welke how-to’s kun jij delen? Stappen plannen, doe het zelf-acties, best practices van anderen, de ultieme gids voor, 5 tips voor, 3 manieren om…, de 5 geheimen van…?

7. Welke verhalen uit je werkpraktijk kun je delen, en welke inzichten kun je hieraan koppelen die waardevol zijn voor je lezers?

 

Er is geen één overheersende regel voor HOE je goed schrijft, als je maar kiest voor je eigen stijl en je eigen woorden. Als je jezelf maar laat zien. Want dat is wat je onderscheidt van anderen. En als je maar zorgt dat WAT je schrijft er echt belachelijk veel toe doet voor je. Het moet je aan het hart gaan. Je moet je er boos over maken, of het moet je juist laten opveren van enthousiasme.

Het gaat erom dat je teksten JOUW boodschap overbrengen. En daarmee zullen ze precies DIE mensen raken die jij wilt bereiken en waarvoor JIJ er bent.

 

Nicole is overigens een succesvol advocate geworden. Nu zie ik dat haar grootste talent ligt in het presenteren van feitelijkheden op de juiste manier en in de juiste volgorde, met als doel te overtuigen.

Gelukkig weet ik inmiddels dat mijn talent vooral ligt in het enthousiasme waarmee ik mijn kennis en ervaring deel. Want is Personal Branding niet juist hét vak waar het achterlaten van het juiste gevoel minstens zo belangrijk is als het overbrengen van feiten over je vakgebied?

​Welke tips heb jij voor het overwinnen van inspiratieloze momenten?
Deel ze in een reactie hieronder!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Bloggen: help, waar moet ik nu weer over schrijven?!

10 dec 2015 | Slimme business strategieën & adviezen

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France