Selecteer een pagina

Dé weg naar succes en bereiken wat je wilt

18 nov 2018 | Focus houden & doelen bereiken, Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling

Vanavond maakte ik een wandelingetje met mijn jongste zoon Benjamin. Onderweg merkte hij gele pijlen op op de trottoirs. Kom mama, we gaan het spoor volgen!
Een half uur lang struinden we door de donkere straten van onze wijk, Benjamin voorop, reikhalzend naar de volgende aanwijzing.

Ik vind het een mooie vergelijking met ondernemen!

Hoe vaak spreek ik niet ondernemers die zouden willen dat er een heel precieze route was, die ze helemaal tot het einde kunnen zien als ze aan het begin van de reis staan. Zodat ze exact weten wat ze tegen zullen komen, mogen verwachten onderweg en elke stap voordat de reis begint al glashelder is.

Geloof me, ik heb ook lang gehoopt dat zoiets zou bestaan. En in alle tijd dat ik het zocht, en vooral weerstand voelde bij de zogenaamde succesformules die ik vond (dus dat paste me blijkbaar ook niet), voelde ik me alsof ik alles fout deed.

Ik wist wat ik wilde: lekker ondernemen, vrijheid en geen financiële zorgen. Maar omdat ik naarstig zocht naar hoe ik dat moest regelen ervoer ik op de reis zelf alles behalve vrijheid en zorgeloosheid.

Tot ik besefte wat voor mij voor vrijheid zorgt, en gek genoeg was dat inzicht ook de sleutel tot ontspanning in het ondernemen:

We hoeven altijd slechts de eerstvolgende stap te zien om vooruit te kunnen blijven gaan.

Me eraan overgeven dat ik de rest nu nog niet hoef te weten heeft me zoveel rust gegeven. En daarmee plezier en vrijheid.

In de speurtocht van Benjamin en mij vanavond hoefden we enkel steeds de volgende gele pijl te zien. Zo legden we uiteindelijk vrij moeiteloos kilometers af!

Ook in het ondernemen heb ik dat als waar ervaren. Sterker nog, hoe meer ik me vastgreep aan het willen weten hoe alles precies zou moeten lukken, hoe meer moeite alles kostte en hoe meer onrust ik ervoer.

We hoeven altijd slechts 2 dingen te weten:

1) Waar we heen willen, wat we willen bereiken en hoe het daar voelt.

2) Wat de eerstvolgende stap is om in die richting te bewegen.

Ik merkte ook dat de leiding van mijn intuïtie daarin ook helder is. Ik krijg altijd slechts de eerste stap te zien. Soms snap ik daar totaal niks van (zoals de leiding die ik ontving dat ik een huis in Frankrijk mocht vinden dat uiteindelijk ver voordat het huis er was leidde tot de start van mijn tweede bedrijf en al het magische dat zich vanuit daar ontvouwd heeft!).

Ik doe wat ik altijd doe, want ik weet niet beter. Ik volg de aanwijzing voor de eerste stap. Ik weet inmiddels dat de volgende zich zal aandienen als ik klaar ben en het moment daar is.

Durf jij daarop te vertrouwen?

Waar wil jij heen en wat is de eerste stap die jij ziet?

Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan jouw succes in het ondernemen is dat je op elk moment helderheid hebt over wat je volgende stap mag zijn. In alle mogelijkheden en ideeën die je hebt, kan dat overweldigend zijn.
Daarom nodigen we je van harte uit voor een vrijblijvende en kosteloze Focus Sessie.
In deze telefonische sessie met een van onze coaches luisteren we graag naar waar je heen wilt en waar je op dit moment staat. Samen kijken we welke stappen je op dit moment mag nemen om verder te groeien. Ook delen we uiteraard graag hoe we je hierbij kunnen helpen als je het niet alleen wilt doen. Voel je welkom!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Copyright © 2018 | Marloes Halmans B.V. | Marloes Halmans