Doelen stellen en bereiken; ik doe het zo

19 dec 2015 | Focus houden & doelen bereiken

In december verscheen de ene na de andere nieuwsbrief van collega ondernemers in mijn inbox met “wat ik leerde in 2015” of “hoe 2015 mijn beste jaar werd” en meer berichten in die trant. Super inspirerende verhalen waarin ze mij deelgenoot maakten van wat ze geleerd hadden en waar ze in 2015 met trots op konden terug kijken.

In januari gaan de meeste nieuwsbrieven dan weer over doelen stellen.

 Ik word daar altijd zenuwachtig van. Dan denk ik: moet ik niet ook echt doelen stellen? En een plan maken voor 2016? Zeg maar: werken zoals je dat zou verwachten van een ondernemersmentor en coach?

Weet je wat het is met doelen bij mij?
Ze maken me gestresst.
Doelen associeer ik met targets uit mijn tijd op de 32e verdieping van een kantoorgebouw vol leren stoelen en mannen in pak. Targets die ik nooit haalde volgens de normen die mijn werkgever eraan stelde.

Heb ik dan geen doelen? Natuurlijk wel! Maar ik noem ze dromen en plannen.

 

Weet je hoe ik aan mijn nieuwe jaar begin?

 

Ik begin andersom.

Want natuurlijk kijk ik net als die andere ondernemers aan het einde van het jaar terug op wat me blij heeft gemaakt in het afgelopen jaar. Daar schrijf ik over in mijn dankbaarheidsdagboek, zodat ik er echt even mijn bewuste aandacht aan geef en al die mooie momenten herbeleef en opnieuw het genieten voel.

Maar eigenlijk begin ik mijn jaar óók zo. Ik begin mijn jaar met aandacht geven aan: waar zou ik met trots en geluk op 31 december 2016 op willen terug kijken?

​En nog belangrijker: hoe zou ik me willen voelen over dit mooie, nieuwe jaar dat helemaal open voor mij ligt?

Door daar in te duiken, te visualiseren en al te genieten van wat zich voor mij mag ontvouwen dit jaar, worden mijn verlangens, dromen en plannen voor 2016 vanzelf helder. Je kunt dat ook doelen noemen als je wilt. Het belangrijkste voor mij is dat doelen stellen me geen fijn gevoel geeft. Als ik dat toch zou doen, maakt het dat ik dingen “bedenk” die slim zouden zijn maar waar ik, doordat het te bedacht is, niet met de juiste energie en intentie aan zal werken.

Als ik één ding geleerd heb in mijn ondernemerschap is het dat alleen dát wat ik met de juiste energie doe, tot (financieel) succes leidt. Maar belangrijker: alleen dan werk ik moeiteloos en volop genietend in mijn droombedrijf.

En ik ben nu juist als ondernemer gestart zodat ik alleen nog kon doen waar ik écht blij van word!

 

Ik nodig je graag uit om deze opdracht te doen:

 

Hoe was jouw 2016?

Neem een moment voor jezelf. Begin met een korte ademhalingsoefening of meditatie om je eerst volledig ontspannen en goed te voelen. Verbind je dan met het gevoel dat jij op 31 december 2016 wilt hebben over dit jaar. Vóel het tot in je tenen.

Laat dan de beelden die voor dit heerlijke gevoel zorgen als vanzelf ontstaan. Geniet van alles wat zich in 2016 voor jou ontvouwen heeft. Neem alles wat je waarneemt aan gevoelens en beelden in je op. Laat je NIET hinderen door de vraag “maar hóe moet ik dit in hemelsnaam allemaal voor elkaar krijgen!?”

Je enige opdracht is dat je geniet van wat er op je pad gekomen is.

Neem daarna pen en papier, zet je pen op het papier en begin gewoon te schrijven wat in je op komt. Blijf schrijven. Blijf voelen dat elk nieuw woord je blijft vullen met een super blij en trots gevoel.

Et voilà: je hebt de basis geschreven van jouw “plan” voor 2016. Dat waar jij naar verlangt, van droomt. Wat er voor jou mag gebeuren. Of zo je wilt: wat je doelen zijn.

Daarna kun je je plan concreet maken door gerichte acties en stappen te ondernemen en focus aan te brengen. Zodat je dromen ook echt realiteit en werkelijkheid kunnen worden! Als je je kunt overgeven aan deze opdracht, en niet in de stress schiet over welke actie je nu MOET nemen om dit te bereiken, zul je merken dat je de komende tijd vanzelf inspiratie of ingevingen krijgt voor iets wat je zou kunnen doen.​

Deze opdracht helpt je om je te verbinden met wat je wilt, en je open te stellen om te weten wat je nu kunt doen om te bereiken wat je voor jezelf wenst voor dit nieuwe jaar.

​Keer op keer merk ik bij klanten dat het zoveel makkelijker maar ook effectiever is om pas ná dat je je verbonden hebt met je verlangens en dromen de focus aan te brengen en resultaatgerichte acties te ondernemen. Want hoewel dromen noodzakelijk is, moet je er op het juiste moment ook voor in actie komen!

Ik wens je een super mooi en vreugdevol jaar toe, waarin je het lef, de inspiratie en het enthousiasme zult voelen om gewoon te gaan dóen waar jij blij van wordt en waar jij het grootste verschil in kunt maken voor anderen.

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Doelen stellen en bereiken; ik doe het zo

19 dec 2015 | Focus houden & doelen bereiken

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France