Focus houden en je hart volgen: heb je het gevoel dat je getest wordt?

13 jul 2016 | Focus houden & doelen bereiken, Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling

Heb jij wel eens het gevoel dat je getest wordt?
Dat je bijvoorbeeld net besloten hebt dat je een bepaalde workshop niet meer wilt geven, en prompt krijg je een aanvraag voor deze workshop?
Aaah, wat is dit? Het lijkt wel of ik getest wordt, zeggen we dan.
Maar ik geloof niet dat we getest worden.

Het woord test geeft mij namelijk het gevoel dat we het goed of fout kunnen doen. En dat is zo NIET waar het om gaat. Want als je vanuit je hart onderneemt, kun je het niet fout doen. Er is wat mij betreft alleen zoiets als zuiver je pad volgen. En voortdurend bijsturen om op je pad te blijven.

Wanneer je dit soort momenten ervaart, wordt je niet getest. Je situatie weerspiegelt slechts het proces in jou.

 

Dus heb je zojuist een belangrijke beslissing genomen maar wiebel je nog een beetje? Dan zal in jouw bedrijf dat wiebelige gespiegeld worden. Dat zie ik bijvoorbeeld vaak bij klanten die hun prijzen verhogen maar nog twijfelen of ze dit wel waard zijn. Dan treffen ze steevast potentiele klanten die twijfelen vanwege de prijs. En dan zeggen ze: zie je wel, mensen vinden het duur! Ik word getest!

Nee! Nee! Nee! Je wordt niet getest.

Deze ervaringen zijn een uitnodiging om bij onszelf te rade te gaan en te voelen: klopt dit nog?

 

Wat wil ik ermee? Wat mag ik veranderen?
Het helpt ons scherp op koers te blijven of bij te sturen als dat nodig is.

Het minst verstandige dat je wat mij betreft kunt doen is volharden op een pad dat stiekem niet meer kloppend voelt. Omdat je nu eenmaal A gezegd hebt en dan vindt dat je ook B moet zeggen. Of omdat “de markt” anders helemaal niet meer begrijpt wat je aan het doen bent.

Hou op! Neem de ruimte bij te sturen als dat beter voelt!
Het raakt me echt als ik klanten zie worstelen om te volharden in een beslissing of koers die niet meer goed voelt. Deze “test” situaties zijn hulpsignalen van je intuïtie.

Wat je dus NIET wilt doen is op deze momenten koste wat kost de test moeten halen. Lees: doorgaan op de ingeslagen weg, terwijl je intuïtie nu juist zo hard zijn best doet om je te helpen op koers te blijven! En wacht even, intuïtie? Was dat niet die stem waar we zo vaak zo hard naar zoeken als die er niét is?!

 

Ik kreeg dit weekend DE test, euh… het signaal.

Als je me al wat langer volgt weet je wellicht dat ik sinds 2007 als loopbaancoach een goed lopend bedrijf had opgebouwd. Tot ik eind 2014 voelde dat het niet meer klopte voor mij. Alle mooie klanten en de fijne omzet ten spijt: het werd tijd voor een volgende stap. Dat was een hele heftige tijd en het was vooral heel moeilijk om die keuze te maken.

Ik volgde mijn hart, liet mijn oude bedrijf in loopbaancoaching los en startte met Bouw jouw droombedrijf. Sinds maart 2015 begeleid ik ondernemers om hun bedrijf neer te zetten en zichzelf zichtbaar te maken. Omdat de stap groots en spannend was, liet ik voor de vorm mijn website voor loopbaancoaching online.

Het was mijn diepste wens dat ik me voor 100% op ondernemers mag richten en dat mijn loopbaancoaching een stille dood zou sterven.
Dat eerste is gelukt.
Financieel had ik al snel de inkomsten uit loopbaancoaching niet meer nodig.
Maar dat laatste gebeurde niet.

Ondanks dat ik sinds mei 2015  geen nieuwsbrieven heb verstuurd, social media heb laten gaan en niet heb gelet op mijn vindbaarheid in Google en zelfs met koeienletters op mijn loopbaancoachingwebsite heb gezet dat ik geen loopbaantrajecten meer aanneem: de aanvragen blijven binnen komen.

Het goede nieuws hiervan is dat je blijkbaar dus mega lang de vruchten kunt plukken van een goed, stap voor stap opgebouwd bedrijf en aanbod dat je persoonlijk neerzet. Zeg maar als je doet wat ik mijn klanten nu leer in Bouw jouw droombedrijf.

(dat is nog eens een mooi succesverhaal om de waarde van deze training mee te onderbouwen ? . En als je dit ook wilt leren, nodig ik je van harte uit mee te doen! Bekijk de training hier.)

En het nog mooiere nieuws is dat ik dit weekend eindelijk begreep hoe ik deze “ruis van al die aanvragen” kon gebruiken om écht een keuze te maken voor de juiste koers.

Want ik wilde heel graag loopbaancoaching loslaten.
Maar loopbaancoaching wil mij blijkbaar niet loslaten.

En als het mij niet loslaat, wat wil het mij dan zeggen?

Ben ik bereid hier een moment bij stil te staan zodat ik kan onderzoeken wat ik hier mag doen?


Dit weekend voelde ik: het laat mij niet los omdat de missie waarmee ik in 2007 begonnen ben nog springlevend is.

Mijn missie om mensen te laten zien dat zij hier zijn om met hun talenten het verschil te maken. Dit weekend voelde ik dat die stille dood van mijn oude bedrijf niet komt, omdat de missie niet klaar is.

Ik wil dit niet meer actief zelf doen met werkzoekenden en professionals in loondienst, maar ik zag ineens in dat het mijn taak is een team van coaches te vormen die mijn loopbaantrajecten uitvoeren in de methodiek die mijn loopbaancoachingbedrijf tot een succes maakte.
Ik besloot blind mijn intuïtie te volgen. Binnen 2 dagen heb ik een topteam van coaches gevormd en is duidelijk hoe mijn bedrijf in loopbaancoaching verder gaat, zonder dat ik zelf trajecten doe.

Joepie!
De ruis is weg.
En dat was nodig.

Nu kan ik nog meer aandacht en energie richten op de training Bouw jouw droombedrijf die in september start en waar nu al een mooie groep voor staat te popelen om te beginnen!

Ruis veroorzakende situaties kunnen je van je stuk brengen.

 

Zie ze alsjeblieft niet meer als test! Zie ze als een mooie uitnodiging om te blijven checken of je op koers bent. Als “iets je nog roept” heb je er blijkbaar nog iets te doen. Vind de vorm die goed voelt zodat je ruis weer weg is en je weer vol gas vooruit gaat.

Wat is er op dit moment bij jou in beweging?
Wat knaagt of geeft een onrustig gevoel in je buik?
Wat wil dit je zeggen over hoe je écht verder wilt?
Luister.
En schaaf bij.
Zodat je vol gas het verschil kunt blijven maken op de best mogelijke manier.

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Focus houden en je hart volgen: heb je het gevoel dat je getest wordt?

13 jul 2016 | Focus houden & doelen bereiken, Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France