Groei van je bedrijf: deze actie kun je vandaag nemen! (deel 2)

19 mrt 2018 | Focus houden & doelen bereiken, Slimme business strategieën & adviezen

Als businesscoach werk ik met klanten om hun droombedrijf te bouwen en laten groeien. Wat maakt dat groei in jouw bedrijf mogelijk wordt?
Harder werken, een valkuil waar veel ondernemers in trappen, is meestal niet de weg. Slimmer en strategischer ondernemen helpt je werkelijk verder.

In deze 3-delige blog/vlogserie deel ik met je welke 3 acties jij kunt nemen om jouw bedrijf te laten groeien. Dit is de tweede!

Bekijk de video of lees verder onder de video!

Als je denkt alles al gedaan te hebben, ga dan verder

Vol enthousiasme heb je jezelf doelen gesteld. Dit jaar wordt alles anders en ga je groeien!
Wat een mooi voornemen!
Toch is mijn volgende vraag meteen: wat ga je doen om ervoor te zorgen dat dit jaar anders wordt?

Het raakt me dat ik vaak ondernemers spreek die met me zouden willen werken maar de investering nu nog niet willen of kunnen doen. “Ik ga eerst zorgen voor meer omzet, dan kom ik terug!” zeggen ze dan. Geweldig natuurlijk. Ik gun het elke ondernemer om goed te kunnen leven van zijn bedrijf of in ieder geval de omzet te behalen die voor hem perfect voelt. De realiteit is echter vaak helaas anders. Sommige van die ondernemers spreek ik een jaar later weer om samen te concluderen dat er niet veel veranderd is.

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.”
Foute tegeltjeswijsheid?

We weten dit, en toch doen we ongemerkt vaak lange tijd precies dezelfde dingen als we altijd al deden. Hoewel dat soms lange tijd juist tot mooie resultaten heeft kunnen leiden, mogen we vooral ook onszelf blijven vernieuwen. De wereld verandert. Onze markt en klanten veranderen.
Als ondernemers mogen we voortdurend in beweging blijven en nieuwe dingen doen die we eerder niet deden. Alleen dan krijgen we een ander resultaat.

 

Groei vraagt dat je andere dingen doet of de dingen anders doet

 

Het is heel simpel: als wat je doet nu niet tot de gewenste resultaten leidt moet je dus andere dingen doen. Of je moet de dingen die je doet anders aanpakken. In de praktijk kunnen dat eenvoudige stappen zijn.

Een van mijn klanten bijvoorbeeld had haar prachtige aanbod onder de aandacht gebracht in haar netwerk en bij een aantal slimme strategische samenwerkingspartners. Toen ze merkte dat het aanbod nog wel wat intensiever zichtbaar mocht worden gemaakt door die samenwerkingspartners mailde ze hen met dit verzoek. Dat leverde geen actie op. Ze vertelde me “Ik heb er echt alles aan gedaan. Ik heb 3 keer gemaild maar geen reactie gekregen. Wat nu?”

Dat is een mooie uitspraak.
Want mijn ervaring is dat wanneer mijn klanten zeggen dat ze er alles aan gedaan hebben om hun gewenste resultaten te bereiken ze vaak in mijn ogen nog minstens 5 andere dingen kunnen doen die ze nog niet hebben gedaan. In het geval van mijn klant vroeg ik haar of ze haar samenwerkingspartners gebeld had. Simpele vraag toch? Dat had ze niet gedaan. Waarom niet?

Bellen was voor haar net een stapje oncomfortabeler. Ze communiceerde altijd bij voorkeur via email. Als je wilt groeien zul je op alle momenten dat je denkt alles gedaan te hebben wat je kon, net een stap verder moeten zetten. Je hebt alles gedaan wat je normaal ook zou doen, in dit geval 3 keer mailen. Maar je hebt nog niet die ene actie gedaan die net een stapje verder gaat. Meestal is dat een actie buiten je comfort zone dus die verzin je niet zo snel. Maak er een gewoonte van om steeds als je denkt dat je er alles aan gedaan hebt, jezelf af te vragen: oké, en wat kan ik nu nog meer doen?

Je brein en creativiteit zullen je aansporen om een antwoord te vinden. Probeer het maar eens!
En ik hoor weer graag van jou!
Deel in een reactie welke ene actie jij nog niet gedaan hebt (omdat je het waarschijnlijk doodeng vindt!) terwijl je wéét dat die je meer gaat brengen?

Ik kijk uit naar je reactie!

In het laatste deel van deze 3-delige blogserie deel ik hoe je jezelf helpt om spannende nieuwe dingen doen makkelijker én effectiever te maken. Tot de volgende keer!

 

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Groei van je bedrijf: deze actie kun je vandaag nemen! (deel 2)

19 mrt 2018 | Focus houden & doelen bereiken, Slimme business strategieën & adviezen

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France