Groei van je bedrijf: deze actie kun je vandaag nemen! (deel 3)

28 mrt 2018 | Focus houden & doelen bereiken, Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling

Als businesscoach werk ik met klanten om hun droombedrijf te bouwen en laten groeien. Wat maakt dat groei in jouw bedrijf mogelijk wordt?
Harder werken, een valkuil waar veel ondernemers in trappen, is meestal niet de weg. Slimmer en strategischer ondernemen helpt je werkelijk verder.

In deze 3-delige blog/vlogserie deel ik met je welke 3 acties jij kunt nemen om jouw bedrijf te laten groeien. Dit is de derde en laatste video!

Bekijk de video of lees verder onder de video!

De kracht van een mastermind

In 1937 kwam het boek “Think and grow rich” van Napoleon Hill van de drukpers. Het was het resultaat van ruim 20 jaar onderzoek dat hij uitvoerde en eerder al in een wetenschappelijk magazine publiceerde wat niet veel mensen was opgevallen. Op aansporing van Andrew Carnegie, in de tijd dat Hill ermee begonnen in 1908 een van de magnaten in de staalindustrie en de rijkste man van Amerika, had Hill onderzocht wat ondernemers financieel succesvol maakt. De titel kan je op het verkeerde been zetten. Het boek gaat over veel meer dan snel rijk worden. Als businesscoach met een sterke focus op ondernemen met je intuïtie werd ik zelfs behoorlijk blij van een groot deel van wat er in het boek gedeeld wordt.

In dat boek noemt Hill voor het eerst de term mastermind. Carnegie had hem verteld dat het succes van zijn bedrijf mede te danken was aan het feit dat hij onder de knoppen van zijn telefoon een aantal collega ondernemers had die hij elk moment kon bellen. Bij het bestuderen van en interviewen van vele grote succesvolle ondernemers uit die tijd, had Hill gezien dat zij hun weg naar succes mede te danken had aan het feit dat zij zich omringden met collega ondernemers en hun adviseurs die de kennis en ervaring hadden die zij misten. Gun jezelf de 4 grote voordelen die een mastermind je biedt.

Een mastermind geeft toegang tot veel meer kennis

Een van de factoren voor een financieel succesvol bedrijf zoals beschreven in het boek is Accumulated experience, ofwel de enorme opeenstapeling van praktijkervaringen en levenservaring. Dat is cruciale kennis die onmisbaar is om een bedrijf succesvol te maken. Als je jouw bedrijf wilt laten groeien, gun het jezelf dan het niet alleen te doen. Waarom zou je zelf het wiel opnieuw uitvinden? Zoek een groepje ondernemers die je optillen en hun ervaring met je willen delen en jij die van jou met hen.

 

Een mastermind vergroot je netwerk

Naast dat je ervaring en kennis deelt met je mastermindgroep, deel je uiteraard ook elkaars netwerken. Je kunt je voorstellen hoezeer jouw netwerk vergroot wordt als je onderdeel uitmaakt van een mastermind. Niet alleen bouw je een relatie op met je mastermindgroep, maar ook heb je toegang tot hun netwerk. Bij een groep van 8 betekent dat dat jouw netwerk in potentie dus 8 keer zo groot wordt!

 

Een mastermind geeft structuur

De leden van een mastermindgroep komen met vaste regelmaat samen om de ontwikkelingen in hun bedrijf te bespreken. Ze leggen cases aan elkaar voor en delen hun processen, voortgang en resultaten. Een mastermind biedt daarmee een structuur die houvast geeft en zorgt dat je je aandacht blijft richten en vooruit blijft gaan. Door de band die jullie samen onvermijdelijk gaan bouwen zul je de bijeenkomst met je mastermind groep veel minder snel afzeggen zoals je wellicht met je wekelijkse sportles wel sneller doet. Een fijne stok achter de deur dus!

 

Een mastermind inspireert succes

Maar een mastermind biedt meer dan het delen van kennis, ervaring en je netwerk. Het is precies op dit punt dat ik blij werd van wat er in het boek gedeeld werd omdat dit exact is wat ik zie gebeuren bij de mastermindgroepen die ik als businesscoach elk jaar begeleid. Er wordt wel gezegd dat je zo succesvol bent als de 5 mensen met wie je het meest omgaat. Wat ik keer op keer zie gebeuren is dat de ondernemers in mijn mastermindgroepen vele malen meer bereiken dan ze alleen zouden doen. Kennis is daarin verre van de enige factor.

Werken in een groep maakt dat je samen een energie opbouwt. De successen van individuen in de groep steken als het ware de anderen aan. Daar kun je je denk ik levendig iets bij voorstellen. Wanneer een collega ineens 3 uitverkochte trainingsgroepen heeft, ga jij sneller geloven dat jij het ook voor elkaar kunt krijgen. Succes krijg je door je te omringen met succes. Je hoeft daarvoor echt niet dingen te doen die niet bij je passen of jezelf anders voor te doen. Omring je met mensen die op hetzelfde punt staan als jij, of liefst iets verder. Zorg dat je zowel kennis en ervaring kunt komen brengen maar zeker ook halen. Als jij degene bent die het meeste deelt en geeft is er onvoldoende balans. Helaas hoor ik vaak dat ondernemers een mastermindgroep starten, en hoewel ik dat uiteraard enorm toejuich, betekent het soms dat ze zich omringen met ondernemers die het lastig vinden positief te blijven, elkaar versterken in de gedachte dat de markt heel vol is en er veel concurrentie is. Dat is niet helpend. Omring je met mensen die positief zijn en bereid zijn in actie te komen om hun bedrijf te laten groeien.

Een goede mastermind steunt elkaar, is vrij van het gevoel van concurrentie en staat open om samen een energie op te bouwen waarin veel meer mogelijk is en daarvoor indien het past ook samen te werken. In mijn masterminds is het afstemmen op de energie die wordt opgebouwd een groot aandeel van het succes. Gun het jezelf mee te liften op de vibe van een mastermind groep die je helpt sneller te groeien dan je in je eentje zou doen.

En ik hoor graag van jou!
Heb jij een mastermind groep en wat is jouw nummer 1 tip die je aan andere ondernemers wilt geven als het gaat over optimaal ontwikkelen en groeien dankzij een mastermind?

 

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Groei van je bedrijf: deze actie kun je vandaag nemen! (deel 3)

28 mrt 2018 | Focus houden & doelen bereiken, Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France