Selecteer een pagina

Groeien met je bedrijf? Hup hup naar buiten!

11 sep 2018 | Focus houden & doelen bereiken, Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling | 0 Reacties

Start before you’re ready.

Het is zo’n heerlijk credo dat geweldig klinkt, maar in de praktijk niet altijd zorgt voor rust en vertrouwen.
Ik weet van mezelf dat ik sneller ergens inspring dan dat ik er tijd voor heb genomen om de consequenties ervan te doorzien.

Daar zitten positieve en negatieve kanten aan 🙂

Mijn actiegerichtheid haalt mijn innerlijke criticus en bange muis meestal in, zodat ik al begonnen ben voordat ik me er druk over kan maken of ik het wel kan en het wel gaat lukken.

Of je dat herkent of niet, we herkennen het allemaal dat je soms zo sterk kunt voelen dat je jezelf terughoudt of tegenhoudt.
Je wilt iets heel graag maar als je moet doorpakken om het te laten lukken leg je ineens op alle slakken zout.

We worden soms aangespoord om gewoon vast te beginnen en dan straks, als we volop op de denderende trein zitten, wel te zien hoe en wanneer we alle puntjes op de i gaan zetten.
Maar ik kan me voorstellen dat dat voor jou totaal niet relaxed klinkt.

Ik wil je uitnodigen deze week om vooral jezelf te erkennen in wat jij nodig hebt om nieuwe dingen te doen en stappen te zetten.

Daarbij is één credo voor mij altijd heel helpend en daarom deel ik het graag met jou:
Done is better than perfect.

Ik ben van nature een perfectionist. Maar ik heb gelukkig weinig geduld.

Dat maakt dat ik vaak wel wil dat het perfect is maar niet het geduld kan opbrengen om alles te doen en erop te wachten tot alles gedaan is waardoor het perfect is.

Wat je het meest helpt om je boodschap, aanbod en alles wat je naar buiten wilt brengen ook daadwerkelijk buiten te krijgen, is te beseffen dat het soms effectiever is om je te focussen op “het af hebben” in plaats van “het perfect hebben”.

Ik noem maar een voorbeeld:

Stel je hebt een mooie video gemaakt die je gratis wilt delen voor groei van je lijst. Je wilt er een werkboek bij maken en ziet voor je dat dat super fancy eruit ziet, helemaal in jouw huisstijl. Met opdrachten waar je digitaal in kunt schrijven. Je kunt het uitbesteden of er een hele week aan knutselen in Canva.

Al die tijd vindt je weggever / freebie zijn weg nog niet naar potentiële klanten.
Net zo effectief kan het zijn als je een werkboek maakt door in een word bestand je logo bovenaan elke pagina te zetten en dit als pdf op te slaan.
Is het eerste werkelijk beter dan het tweede?

Voor de perfectionist wel.
Voor de ondernemer die zich richt op voortgang is de tweede ruim voldoende.

Als je met je perfectionisme schaal op een 8 zit in plaats van een 10 in het werk dat je oplevert, zorgt die 8 al voor het grootste deel van het resultaat. De laatste 2 punten gaan niet je resultaten per definitie ook mega vergroten.

Het is een uitgangspunt dat mij enorm geholpen heeft om meer naar buiten te brengen en te snappen dat dat crunchen op dat laatste stuk niet per se alles wat ik maak beter maakt omdat klanten al lang de gewenste resultaten bereiken met die 80% van het product.

Denk deze week eens na wat jij nu binnen de muren van je bedrijf laat liggen omdat het nog niet goed genoeg is, terwijl je weet dat die laatste perfectionisme slagen meer een noodzaak zijn voor jou dan voor je klanten. Wat kun je naar buiten brengen omdat het eigenlijk al lang zijn werk mag doen en kan doen voor klanten omdat het al goed genoeg is?

Hup, naar buiten ermee!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2020 | Marloes Halmans B.V. | Marloes Halmans