Groter denken en doen doe je zo!

14 okt 2019 | Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling

 

Als ondernemer moet je veel zelf doen: marketing, uitvoerende werkzaamheden, administratie en bedenken waar je naar toe wilt groeien en hoe je daar komt.  Tenzij je bedrijf al flink gegroeid is en je met een team werkt of veel zaken hebt uitbesteed, kan ondernemen eenzaam voelen.

Herken je dat gevoel dat je wel eens zou willen dat iemand anders het even allemaal bedenkt? Of iemand je advies geeft over wat slim is om te doen als je met een vraagstuk zit of een belangrijke beslissing moet nemen? Graag deel ik een mooi concept dat je kan helpen om je gesteund te voelen en groot te blijven denken en doen.

Ik begon mijn loopbaan ooit in de investeringswereld en strategie consulting. Mateloos boeiend vond ik dat: hoe maak je een bedrijf succesvol? Bij de investeringsmaatschappij waar ik werkte investeerden we in start-ups die zich richtten op de nieuwe technologie van het internet – we hebben het hier over het jaar 2000.  Een onontgonnen gebied dus toentertijd.  

Bij deze investeringsmaatschappij leerde ik dat een bedrijf niet alleen een raad van bestuur nodig heeft die de dagelijkse directie van het bedrijf voert, maar er ook slim aan doet een raad van commissarissen aan te stellen. Of in het Engels: een advisory board. Dat is een raad die gevormd wordt door ervaren ondernemers die je kunnen adviseren bij alle stappen die je zet of beslissingen die je moet nemen in je groei.

Ik vind het een prachtig idee en heb zelf ook een advisory boardvoor mijn bedrijven. En het is niet nodig om dit helemaal formeel op te zetten, met officiële aanstellingen en regelmatige vergaderingen.

Als jij nu voelt dat je het fijn zou vinden om te kunnen leren van ervaren ondernemers, nodig ik je uit je imaginary advisory boardte vormen. Je selecteert een aantal ondernemers die je kent en die je inspirerend vindt. Mensen die hun sporen verdiend hebben en je wijze raad kunnen geven vanuit hun ervaring. In je hoofd, of op papier of elke vorm die voor jou werkt, zet je ze letterlijk bij je aan tafel. Wanneer je een beslissing moet nemen of nadenkt over je bedrijf, stel je jezelf de vraag: welk advies zou die ene persoon uit mijn advisory boardme geven? En hoe zou die andere reageren?

Als je je verdiept in deze personen door hen intensief te volgen als dat nog kan, of door biografieën te lezen, zul je hen en hun stijl van ondernemen leren kennen. Je gaat begrijpen hoe zij hun keuzes maakten, welke stappen zij namen om te groeien. Daarmee heb je een aantal mooie rolmodellen. Echt, het werkt! Bij elke keuze die ik moet maken vraag ik me af wat mijn oude leidinggevende – de partner van de investeringsmaatschappij waar ik werkte – zou doen als dit bedrijf een van zijn investeringen was. En ik heb het geluk dat ik hem ook daadwerkelijk kan bellen voor advies. Maar ik vraag me ook wel eens af wat Richard Branson of Tony Robbins zouden doen. Door me af te vragen welk advies zij mij zouden geven of hoe zij dit hebben aangepakt,  kom ik op nieuwe ideeën en durf ik groter te denken.
Zelfs dus als je advisory boardalleen in jouw hoofd bestaat, zal het je waarde geven! 

Daarnaast geloof ik er echt enorm in om ook in real lifeje te begeven onder een groep gelijkgestemde ondernemers die met je meedenken, je optillen en je uitnodigen om groter te blijven denken en jouw hoogste potentieel aan je laten zien als je het zelf even vergeet.  Mocht je daar behoefte aan hebben, ben je uiteraard welkom in een van onze mentortrajecten waar we je altijd een passende mastermind groep bij aanbieden met ondernemers die in dezelfde fase zitten als jij en hun kennis en ervaringen delen met jou.

Wie zet jij aan tafel van jouw advisory board?

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Groter denken en doen doe je zo!

14 okt 2019 | Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France