Succes en overvloed aantrekken in je bedrijf vraagt van jou en mij als ondernemers dat we volmondig ja zeggen tegen alles wat dat van ons vraagt.

Ja tegen zichtbaar zijn.
Ja tegen je uitspreken over waar je voor staat.
Ja tegen dingen doen die je nog nooit gedaan hebt of spannend vindt.
En met stip om één: ja zeggen tegen marketing en sales.

Ik zie elke keer weer dat veel van mijn klanten een haat-liefde verhouding met marketing hebben. Ze begrijpen dat ze voor veel meer mensen een verschil mogen maken als ze meer marketing zouden doen. Maar al hun ideeën over wat marketing is weerhoudt hen ervan.

Ideeën of aannames over hoe anderen hen zullen ervaren als ze meer zichtbaar zijn, vaker mailen of “de godsganse dag met hun kop op Facebook zijn” (yup, dat was er eentje van mij J). Wat ik ook zie is dat de voorbeelden van marketing door anderen op een manier die ze zelf nooit zouden willen doen, maken dat ze marketing als geheel verwerpen.

Integere marketing

Graag deel ik in dit blog hoe ik marketing doe in mijn bedrijven. In de hoop dat het je inspireert meer marketing te doen.
Want ik geloof dat jij je bedrijf gestart bent om dat wat jij te geven hebt te brengen voor de mensen voor wie je een verschil kunt maken. En je doet deze mensen echt tekort als je je verstopt en zij je niet kunnen vinden!

Voor ik met je wil delen waar wat mij betreft integere marketing mee begint, wil ik één ding duidelijk maken. Ik geloof niet dat er goede en foute marketing is.  Ik zie manieren die ik zelf niet fijn vind om te ontvangen. Dat is voor mij een reden om het zelf niet ook zo te doen. Ik kan alleen voor mezelf voelen hoe IK marketing wil doen op een manier die voor mij integer en kloppend voelt en daarin mijn eigen keuzes maken.

Twee soorten marketing

Wat ik zie is dat er twee soorten marketing zijn. De eerste is marketing gebaseerd op angst. De angst om iets te missen. De angst om iets te verliezen. De angst om niet goed genoeg te zijn. De angst om het fout te doen. Dan doel ik op blogs over de 5 meest gemaakte fouten. De “je hele bedrijf zal instorten als je niet vandaag nog dit gaat doen”. Deze angst voorop zetten in je marketing voelt voor mij niet kloppend. Het venijnige is dat het werkt. Diep in ons menszijn zit de angst geworteld iets te verliezen wat we hebben en daarmee dus de neiging alles aan te grijpen dat we kunnen om het te behouden. Dat is wat deze marketing zo effectief maakt. In mijn bedrijf kies ik ervoor altijd de hoogst mogelijke vibratie in energie aan te bieden. Een vibe van vertrouwen, positiviteit en vreugde. Ik wil niemand aanspreken op angst of tekort.

Ik kies er bewust voor een tweede vorm van marketing te doen.
Marketing vanuit liefde en overvloed.
Marketing die, zoals ik het zie, een veel hogere energie aanbiedt. De energie van “hier is het fijn.” Een vibe van “zo kan het ook en ook jij kunt hier naar toe groeien”. Ik heb echt in mijn beide bedrijven mogen zien dat die vorm van marketing heerlijk is om te doen en precies de juiste klanten altijd heeft aangetrokken voor wie ik een verschil mocht maken.

Want in mijn ogen wil niemand horen wat hij fout doet. Niemand wil horen dat hij op weg is naar de afgrond. Niemand wil horen dat hij zus of zo moet doen om goed genoeg te zijn. Ik geloof dat we in een tijd leven waarin we ons willen omringen met liefde.
Met mensen die ons bevestiging geven. Die ons zien voor wie we zijn. Die ons waarderen. Die onze gevoelens en verlangens begrijpen en ons laten zien hoe we dat wat we wensen kunnen realiseren. Die ons laten zien en voelen wat er nog meer voor ons mogelijk is. Voel je wat er gebeurt als je alleen al deze regels leest?
Het is de meest krachtige marketing die er bestaat wat mij betreft! En het voelt voor mij voor 100% kloppend en integer.
Integere marketing begint met liefde.

Aversie tegen marketing?

Integere marketing met liefde als uitgangspunt doen vraagt van jou dat je je standpunt over marketing herkadert.
Herkader wat je zegt als je praat over marketing: je hebt geen hekel aan marketing. Je vindt marketing niet stom of smerig. Je vindt de op angst gebaseerde marketing waarschijnlijk niet fijn of kloppend. Daarom zeg ik je graag: je hoeft geen marketing te doen op die manier. Echt niet. Als er één ding is waar ik vrijwel elke dag dankbaar voor ben is dat ik aan mezelf en mijn klanten en volgers mag laten zien dat het écht mogelijk is een succesvol bedrijf te bouwen zonder dat allemaal.

Het grootste cadeau dat ik mezelf jaren geleden heb gegeven is om mijn aversie tegen marketing recht aan te kijken. Zodat ik al mijn vooroordelen en aannames kon uitdagen. Toen ik eenmaal zag dat de meest passende marketing voor mij marketing op basis van liefde was, kon ik marketing echt omarmen. Niet alleen hielp het mij om voor meer mensen een verschil te maken, het hielp me ook om mijn twee bedrijven te laten groeien. Dat maakte het mogelijk voor mijn man om zijn baan op te geven en zijn hart te volgen. Voor ons gezin om een droomhuis in Frankrijk te kopen. Mensen in onze teams te verwelkomen die meer overvloed in hun leven ontvangen omdat mijn bedrijven ook voor hen inkomen genereren.

En met alles wat ik meer dan genoeg heb voor mezelf, kan ik een groter verschil maken, door goede doelen te steunen, meer tijd te maken om in mijn omgeving er te kunnen zijn voor mensen, en meer tijd te besteden om gratis video’s en mooie dingen te maken en die genereus te delen.

Om echt een verschil te maken mag je meer marketing doen. Op jouw manier.

Integere marketing begint met liefde.
Met overvloed die jij diep van binnen voelt.
Maak het tot je doel vanuit die energie je marketing te doen.
Daarmee wordt “marketing doen” eigenlijk terug naar de basis gebracht wat mij betreft. De basis van liefde en positieve energie delen.

Ik nodig je van harte uit om een cadeau aan te nemen dat ik je graag wil geven. Van 8 tot 11 april kun je mijn training Ondernemen in Overvloed gratis volgen. Daarin deel ik hoe jij je verbindt met de energie van overvloed en hoe je daardoor meer overvloed toelaat in je bedrijf.

Ik hoop van harte dat ik dit met je mag delen.
Dat het je zal inspireren om grotere stappen te zetten in het maken van een grotere impact met wat jij brengt.

Laten we samen de wereld veranderen door ons mooie werk met veel meer mensen te delen!

Veel liefs,
Marloes

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media
Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France