Selecteer een pagina

Jaarplanning maken: vergeet dit niet!

4 dec 2018 | Focus houden & doelen bereiken, Slimme business strategieën & adviezen | 0 Reacties

Met een stralend gezicht liet ze me de jaarplanning zien die ze gemaakt had.
Coachtrajecten, groepstrainingen, een event en een aantal 1 op 1 dagen. Ze had haar agenda voor het hele jaar gepakt en zorgvuldig alle weken en dagen ingevuld.
“Alles bij elkaar kom ik dan op een omzet van €228.000.”

Ze had er goed over nagedacht en ik was blij dat te zien.
Echter zag ik ook meteen wat ze vergeten was, en wat ik zie dat heel veel ondernemers die groeien vergeten. Zeker als ze snel groeien vanuit de situatie waarin ze “alles alleen en zelf doen”.

“Waar heb je tijd ingepland om je nieuwe klanten alle voorbereidende opdrachten te mailen en hun betalingen en facturen af te handelen?”, vroeg ik.
“Voor zakelijke trajecten schrijf je nu nog offertes, waar heb je tijd afgeblokt om dat te doen?”
“Je nieuwe high-end aanbod ga je niet verkopen zonder verkoopgesprekken en alles wat daarbij komt kijken. Waar heb je gaten in je agenda gelaten zodat je die gesprekken altijd op korte termijn kunt inplannen én opvolgen?”
“Je event vult zich niet vanzelf. Waar heb je in de weken in aanloop naar je event tijd afgeblokt voor promotie?”
“Om je groepsprogramma te vullen zul je een lancering moeten doen. Waar heb je die ingepland? En waar heb je een aantal dagen afgeblokt om de content hiervoor te creëren?”

Ze keek me aan en bleef lange tijd stil.
Ik zag de overweldiging in haar ogen!
Maar gelukkig mocht ik haar helpen om een planning te maken die haar niet gillend gek zou maken!
En strategische acties uitwerken die haar de focus zou geven die nodig is om elk afzonderlijk aanbod waar ze klanten voor wil vinden goed neer te zetten en verkopen.

Ga jij jouw jaarplanning maken?
Bedenk dan een aantal dingen:

✨ Focus je in je marketing en communicatie altijd langere tijd op één ding tegelijk. Focus is alles, voor zowel je volgers en prospects als voor jou! Verwarring en gebrek aan momentum zorgen niet voor de resultaten waar je naar verlangt

✨ Besef dat lanceren topsport is. Ga je een lancering doen voor een van je diensten? Doe dan NIETS anders en plan meer tijd in dan je denkt nodig te hebben

✨ Goede content delen is onmisbaar in deze tijd! Zorg dat je het creëren van echte waardevolle blogs, video’s, webinars, events etc NOOIT afraffelt. Plan hier tijd voor in, strategisch aansluitend op je lanceringen

✨ (Back) office taken gaan veel meer tijd vragen dan je nu gewend bent als je gaat groeien! Om te voorkomen dat je jezelf uit de naad werkt straks met dingetjes als facturen checken en sturen, opdrachten mailen, inlog maken voor je leeromgeving, mails en berichten van klanten die iets niet kunnen vinden of nog een vraag hebben, technische toestanden: richt je processen goed in of huur iemand in om dat te doen

✨ met stip op 1: opvolgen van potentiële klanten gaat je bedrijf helpen groeien. Plan altijd grote gaten in je agenda om zorgvuldig en (HEEL BELANGRIJK!) met toegewijde energie (en niet je hoofd bij nog 4 andere dingen) potentiële klanten die je spreekt oprecht en betrokken te helpen in het maken van een keuze om al dan niet met jou te werken

Als je startend bent, bestaat het grootste deel van jouw tijd in het begin uit marketing.

Als je gegroeid bent, zul je merken dat je op een punt komt dat je zo druk bent dat je minder tijd besteedt aan nieuwe klanten vinden of geleefd begint te worden door je bedrijf of klanten. Verdere groei gaat van je vragen om je tijd weer opnieuw in te delen, zodat je weer méér tijd maakt om AAN je bedrijf te werken, aan acties die voor exponentiële groei zorgen. Dat is weer een heel nieuwe fase in jouw bedrijf.

Waar je ook staat op dit moment, zorg dat in jouw planning voor 2019 voldoende tijd zit voor AL het andere dat we als ondernemers mogen doen naast ons inhoudelijke vak!

En denk na over welke dingen jij volgend jaar misschien niet meer zelf moet doen?

VRAAG OOK MIJN DROOMBEDRIJF PLAN WERKBOEK AAN!

Daarmee stel je jouw doelen voor 2019 waarop je je planning en acties kunt baseren.

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2018 | Marloes Halmans B.V. | Marloes Halmans