De 2 belangrijkste dingen om je bedrijf te laten groeien

16 mrt 2021 | Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling, Slimme business strategieën & adviezen | 0 Reacties

Vorige week kreeg ik een uitgebreide voice app van een oud-klant. Wat een cadeautjes zijn het voor mij als oud-klanten inchecken om me te laten weten hoe het gaat!

Deze vrouw heeft eerder het Next Level programma gedaan. Ze had toen een duidelijke niche doelgroep. Niet de makkelijkste om te bereiken maar wel duidelijk in beeld. Haar boodschap en missie had ze ook scherp en wist ze ook over te brengen. Samen werkten we strategieën uit om haar bedrijf te laten groeien en meer klanten te vinden.

Niet alles wat we deden wierp op korte termijn zichtbare vruchten af. En O GOD: herken je het, dat het uitblijven van tastbare resultaten je zo kan laten twijfelen?

Ik zeg altijd tegen onze klanten: Je hebt werkelijk geen idee hoeveel mensen er op dit moment naar jouw aanbod zitten te kijken!

Terwijl jij op de bank een zak chips leeg eet denkend dat je beter maar iets anders kunt gaan doen, zijn potentiële klanten met hun partner of een vriend over jou aanbod aan het praten: zal ik eens een afspraak maken om te kijken of hij/ze me kan helpen?

Hoeveel we ook kunnen tracken met google analytics, website statistieken etc: laat je niet misleiden erdoor! Want wij hebben al vaak genoeg gezien dat er ineens klanten kwamen uit hoeken die wij niet in beeld hadden. Zo van: hè? Waar komt die nu ineens vandaan?!

Dat is bij jou ook het geval.

Als je voelt dat je bedrijf nog niet is waar je wilt dat het is, besef dan dat er maar 2 essentiële dingen nodig zijn die jouw bedrijf nodig heeft van JOU:

ACTIE en VERTROUWEN

Mijn oud-klant deelde in haar lange bericht een mooie lijst van alles wat ze inmiddels bereikt had: een wachtlijst voor klanten, opdrachten wereldwijd van opdrachtgevers waar ze toen we samenwerkten wel bewust op gericht was maar alleen nog maar van kon dromen. Spreekopdrachten precies op de plekken waar ze haar boodschap wil verspreiden! Klanten komen nu bij haar en zeggen dan “toen en toen las ik jouw blog of hoorde ik jouw interview daar, ik heb je altijd in mijn hoofd gehouden”.

Haar bedrijf floreert! Ze is trots op waar ze staat. Of beter gezegd: wat ze ZELF gebouwd en bereikt heeft!

De moraal van dit verhaal? Doorgaan!

In vertrouwen de juiste acties blijven nemen. Doen, kijken wat het oplevert, bijschaven, verbeteren, mouwen opstropen en door.

Ze paste lessen en inzichten toe uit onze samenwerking en haar ervaring van de afgelopen tijd:

Een bedrijf bouwen kost tijd

Durf te blijven zaaien ook als het nog even geen oogsttijd lijkt te zijn. Je bouwt een naam en bekendheid op. Als je zorgt dat het glashelder is wat je doet bij de juiste mensen en je blijft vindbaar en zichtbaar voor hen, zullen er steeds meer mensen naar je toe komen. En zodra mond-tot-mond reclame van tevreden klanten zijn werk voor je gaat doen, ontvang je een continue stroom aan klanten.

Stay the course

Blijf vasthouden aan waar je voor staat. Verander niet meteen je aanbod en boodschap als het niet meteen reacties geeft. Denk niet dat het aan je boodschap, aanbod of prijs ligt. Soms bereik je nog niet de juiste mensen of hebben zij nog meer tijd nodig of subtiele andere boodschappen om te voelen of ze met jou willen werken en of dat NU is.

Daar kun je strategisch en integer slim naar kijken zodat je potentiële klanten juist helpt om een keuze te maken! Doe dus dát in plaats van steeds iets anders proberen en lukraak schieten. Dat maakt je volgers alleen maar in de war. Terwijl boodschappen en acties die logisch op elkaar aansluiten juist vertrouwen en helderheid aan hen geven over hun vraagstuk en of ze daar nu iets aan willen doen met jouw hulp.

Trek geen conclusies over wat mogelijk is voor jou of niet

Blijf je openen voor veel meer mogelijkheden in plaats van jezelf bij tegenslag meteen te zeggen “zie je wel het lukt toch niet.” “Ik ben ook geen echte ondernemer” etc. Het is zo verleidelijk om dat te doen maar het is niet slim. Want wat je tegen jezelf zegt zal op den duur waarheid worden. Een self fulfilling prophecy. Het mooie is dat je dus ook kunt sturen wat waar wordt door heel bewust te zijn van wat je zegt tegen jezelf, wat je denkt en dus wat je doet!

In onze programma’s is dat een mega belangrijk onderdeel van wat we leren en doen samen. Want zonder dat, vallen je acties simpelweg niet in vruchtbare grond.

In actie komen met slimme strategieën en jezelf trainen in je groei- & overvloed mindset.

Dat is wat je bedrijf laat groeien naar succes, wat ook jouw persoonlijke definitie daarvan is.

Wil je dit samen met mij en mijn collega’s Daniëlle en Froukje doen? Je bent welkom in ons programma Bouw jouw droombedrijf of het Next Level programma. Beiden starten in april.

We kijken graag samen met jou wat een deze programma’s jou op dit moment specifiek kunnen brengen!

Enne… KEEP GOING!

Je bent niet zomaar hier. Je bent hier om een verschil te maken. Blijf trouw aan wat je weet dat jouw missie en bedoeling is.

Liefs,
Marloes

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2020 | Marloes Halmans B.V. | Marloes Halmans