De 2 belangrijkste dingen om je bedrijf te laten groeien

16 mrt 2021 | Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling, Slimme business strategieën & adviezen

Vorige week kreeg ik een uitgebreide voice app van een oud-klant. Wat een cadeautjes zijn het voor mij als oud-klanten inchecken om me te laten weten hoe het gaat!

Deze vrouw heeft eerder het Next Level programma gedaan. Ze had toen een duidelijke niche doelgroep. Niet de makkelijkste om te bereiken maar wel duidelijk in beeld. Haar boodschap en missie had ze ook scherp en wist ze ook over te brengen. Samen werkten we strategieën uit om haar bedrijf te laten groeien en meer klanten te vinden.

Niet alles wat we deden wierp op korte termijn zichtbare vruchten af. En O GOD: herken je het, dat het uitblijven van tastbare resultaten je zo kan laten twijfelen?

Ik zeg altijd tegen onze klanten: Je hebt werkelijk geen idee hoeveel mensen er op dit moment naar jouw aanbod zitten te kijken!

Terwijl jij op de bank een zak chips leeg eet denkend dat je beter maar iets anders kunt gaan doen, zijn potentiële klanten met hun partner of een vriend over jou aanbod aan het praten: zal ik eens een afspraak maken om te kijken of hij/ze me kan helpen?

Hoeveel we ook kunnen tracken met google analytics, website statistieken etc: laat je niet misleiden erdoor! Want wij hebben al vaak genoeg gezien dat er ineens klanten kwamen uit hoeken die wij niet in beeld hadden. Zo van: hè? Waar komt die nu ineens vandaan?!

Dat is bij jou ook het geval.

Als je voelt dat je bedrijf nog niet is waar je wilt dat het is, besef dan dat er maar 2 essentiële dingen nodig zijn die jouw bedrijf nodig heeft van JOU:

ACTIE en VERTROUWEN

Mijn oud-klant deelde in haar lange bericht een mooie lijst van alles wat ze inmiddels bereikt had: een wachtlijst voor klanten, opdrachten wereldwijd van opdrachtgevers waar ze toen we samenwerkten wel bewust op gericht was maar alleen nog maar van kon dromen. Spreekopdrachten precies op de plekken waar ze haar boodschap wil verspreiden! Klanten komen nu bij haar en zeggen dan “toen en toen las ik jouw blog of hoorde ik jouw interview daar, ik heb je altijd in mijn hoofd gehouden”.

Haar bedrijf floreert! Ze is trots op waar ze staat. Of beter gezegd: wat ze ZELF gebouwd en bereikt heeft!

De moraal van dit verhaal? Doorgaan!

In vertrouwen de juiste acties blijven nemen. Doen, kijken wat het oplevert, bijschaven, verbeteren, mouwen opstropen en door.

Ze paste lessen en inzichten toe uit onze samenwerking en haar ervaring van de afgelopen tijd:

Een bedrijf bouwen kost tijd

Durf te blijven zaaien ook als het nog even geen oogsttijd lijkt te zijn. Je bouwt een naam en bekendheid op. Als je zorgt dat het glashelder is wat je doet bij de juiste mensen en je blijft vindbaar en zichtbaar voor hen, zullen er steeds meer mensen naar je toe komen. En zodra mond-tot-mond reclame van tevreden klanten zijn werk voor je gaat doen, ontvang je een continue stroom aan klanten.

Stay the course

Blijf vasthouden aan waar je voor staat. Verander niet meteen je aanbod en boodschap als het niet meteen reacties geeft. Denk niet dat het aan je boodschap, aanbod of prijs ligt. Soms bereik je nog niet de juiste mensen of hebben zij nog meer tijd nodig of subtiele andere boodschappen om te voelen of ze met jou willen werken en of dat NU is.

Daar kun je strategisch en integer slim naar kijken zodat je potentiële klanten juist helpt om een keuze te maken! Doe dus dát in plaats van steeds iets anders proberen en lukraak schieten. Dat maakt je volgers alleen maar in de war. Terwijl boodschappen en acties die logisch op elkaar aansluiten juist vertrouwen en helderheid aan hen geven over hun vraagstuk en of ze daar nu iets aan willen doen met jouw hulp.

Trek geen conclusies over wat mogelijk is voor jou of niet

Blijf je openen voor veel meer mogelijkheden in plaats van jezelf bij tegenslag meteen te zeggen “zie je wel het lukt toch niet.” “Ik ben ook geen echte ondernemer” etc. Het is zo verleidelijk om dat te doen maar het is niet slim. Want wat je tegen jezelf zegt zal op den duur waarheid worden. Een self fulfilling prophecy. Het mooie is dat je dus ook kunt sturen wat waar wordt door heel bewust te zijn van wat je zegt tegen jezelf, wat je denkt en dus wat je doet!

In onze programma’s is dat een mega belangrijk onderdeel van wat we leren en doen samen. Want zonder dat, vallen je acties simpelweg niet in vruchtbare grond.

In actie komen met slimme strategieën en jezelf trainen in je groei- & overvloed mindset.

Dat is wat je bedrijf laat groeien naar succes, wat ook jouw persoonlijke definitie daarvan is.

Wil je dit samen met een van mijn collega’s doen? Je bent welkom in het Bouw jouw droombedrijf traject. Klik hieronder om een coach te vinden die bij je past  bij wie je dit traject kunt doorlopen.

Enne… KEEP GOING!

Je bent niet zomaar hier. Je bent hier om een verschil te maken. Blijf trouw aan wat je weet dat jouw missie en bedoeling is.

Liefs,
Marloes

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

De 2 belangrijkste dingen om je bedrijf te laten groeien

16 mrt 2021 | Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling, Slimme business strategieën & adviezen

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France