Marie Kondo je bedrijf en maak ruimte voor groei

9 mrt 2021 | Focus houden & doelen bereiken, Slimme business strategieën & adviezen

Ooooh! Voel je ook dat de lente in de lucht zit?
De lente geeft me altijd zo’n fris gevoel van een nieuw begin!
En het versterkt ook altijd enorm mijn gevoel dat er nog 1000 keer meer mogelijk is voor mij, mijn leven en mijn bedrijf.

Herken je dat?

Een fris nieuw begin gaat voor mij ook samen met een grote voorjaarsschoonmaak.
Heerlijk om op te ruimen en alles gezellig te maken.
Of beter gezegd: passend bij de vibe waar mijn hele systeem in zit.

En daar wil ik het vandaag met je over hebben: het belang van alles laten passen bij de vibe waar je in zit.
In je bedrijf is dat zo belangrijk!

Mijn collega’s Daniëlle, Froukje en ik zien het keer op keer bij onze klanten: waneer ze dat wat eigenlijk niet meer past toch vasthouden, dan stroomt het gewoon niet lekker in het bedrijf.
Ze houden vast aan klanten waarvan ze eigenlijk al voelen dat ze hier het liefst niet meer mee zouden werken. Of ze blijven hun bekende aanbod bieden qua vorm en inhoud omdat ze daarmee verzekerd zijn van inkomen, maar eigenlijk willen ze iets nieuws starten. Maar dat is spannend.

En ik geloof echt dat je de groei van je bedrijf blokkeert als je zaken vast blijft houden die niet meer kloppen.

Het biedt meteen ook meer focus en de ervaring leert dat meer focus altijd voor meer resultaat en moeitelozer resultaat zorgt. Where focus goes, energy *and money!* flows!

Maar dan moet die focus wel de meest kloppende zijn met wat je werkelijk wilt en de bedoeling is voor jou! Anders stop je al je energie op een plan B, de veilige weg, het vertrouwde.

Ik zou je zo graag willen zeggen dat je altijd op de veilige weg kunt blijven en nooit risico’s hoeft te nemen, maar wanneer je echt wilt groeien naar wat je werkelijk wilt of bedoeld bent te zijn en doen, gaat dat nu eenmaal samen met Dappere Keuzes.

Daarom stel ik voor om een Marie Kondootje te doen voor je bedrijf deze maand!

Ken je Marie Kondo? Zij is een grote naam op het gebied van het opruimen van je huis. Met een rigoureuze methode waarbij je ELK item in je huis, kamer voor kamer, oppakt en jezelf afvraagt “Does this bring me Joy?”.
Als het antwoord nee is, doe je het weg.

Ik vind het een briljante vraag natuurlijk want als je me kent weet je dat ik er inmiddels van overtuigd ben dat kiezen voor plezier altijd tot het volgende level in jouw bedrijf en jouw succes leidt.

Neem deze week eens de tijd om met een lekkere kop thee op een rustige plek je bedrijf een voorjaarsschoonmaak te geven.

Stel jezelf deze vragen:

 

Klopt het aanbod dat ik nu in de etalage heb staan?

Is het duidelijk genoeg voor mij? Is het duidelijk genoeg voor klanten? Zeggen klanten hier nu makkelijk ja op of wringt er nog ergens iets? Klanten zeggen namelijk het allermakkelijkst JA op een aanbod dat glashelder is. Dat meteen duidelijk maakt wat het hen brengt. Dat geen ruimte laat voor dubbele interpretaties of aannames over wat het is. En het allerbelangrijkste: dat geen “discussie” oproept over de prijs ervan, omdat de waarde voor hen voelbaar is en ze zeker weten dat dit gewoon is wat ze willen!
En natuurlijk het allerbelangrijkste: word ik er blij van?
Als je morgen 10 keer meer zou verkopen van dit aanbod, hoe zien je dagen er dan uit?
Word je daar blij van? Kun je het aan qua systemen en hoe je bedrijf is ingericht?

Gun ik het mezelf met de allerleukste klanten te werken?

Het lijkt misschien nodig om zoveel mogelijk klanten te bereiken en aan te nemen maar ook hier geldt: word jij er eigenlijk blij van? Zijn hun vragen, behoeften en thema’s echt diegenen waar jij het liefst je tijd en energie aan geeft? Zeggen ze makkelijk ja en doen ze niet moeilijk over betaling of je prijs? Staan ze te springen om met JOU te mogen werken of voelt het soms zwaar? Kun je zoveel mogelijk op jouw voorwaarden het beste van jezelf geven aan hen? Of voel je soms dat je nog niet 100% jezelf kunt zijn of je moet aanpassen?

Het is duidelijk denk ik… de vraag is: word jij blij van je klanten?

Klopt mijn boodschap en de manier waarop ik die deel?

Is jouw antwoord op de vraag “wat doe jij?” een zin die je laat tintelen van enthousiasme en trots? Voel je dat er iets met jou én de ander gebeurt als je hem uitspreekt? Klopt het? Is het duidelijk? Spreekt het precies de juiste mensen aan? Of is het een standaard riedel geworden die je de hele tijd herhaalt zonder dat je er nog vraagtekens bij stelt of die nog wel kloppend voelt?

Wat wij zien is dat als onze klanten het gevoel hebben dat hun boodschap en missie nog niet scherp genoeg zijn, ze voortdurend terughoudend zijn in het zichtbaar maken van zichzelf.
En dat werkt natuurlijk niet!
Wat mag hier voor jou in aangescherpt worden?

Draait alles achter de schermen zoals ik wil?

Hoe zit het met hoe jij dagelijks je bedrijf draaiend houdt? Werk je met systemen, rituelen en structuren die jou helpen om geen energie te verliezen en je energie vooral te richten op wat je blij maakt? Heb je goede strategieën die werken waar je op terug kunt vallen bij lanceringen? Heb je processen en mails gestandaardiseerd voor het opstarten van nieuwe klanten zodat je niet steeds alles opnieuw zit te doen? Heb je uitbesteed wat je zelf liever niet meer doet?

Met andere woorden: ondernemen neemt nu eenmaal meer taken met zich mee dan ons inhoudelijke werk. Hoewel ik die ook niet altijd leuk vind, heb ik er wel voor gezorgd dat in en aan mijn bedrijf werken voor mij vooral zo vaak mogelijk voelt als het leukste wat ik kan doen met mijn tijd.
Wat doe jij nog zelf of op minder efficiënte manier waar je energie verliest? Wat wil je anders doen?

Bottom line is dat je je echt even op een diepere laag mag afvragen:
Does my business bring me joy?

Weet wat wel klopt en waar het wringt. Dat inzicht is een eerste stap om dingen te kunnen veranderen om je bedrijf (nog) meer te laten stromen!

Dit is een jaar om de plooien eruit te strijken.
Om te zien wat er anders mag, kan en moet en de Dappere Keuzes te maken die dat vraagt.
Want het is de bedoeling dat jij blij wordt van je bedrijf!
Een blije jij is blije volgers en blije klanten en dus groei!

Als je nu merkt dat je dingen anders wilt gaan doen, opnieuw richting wilt bepalen of wilt doorpakken op een richting die je voelt dat klopt, maar daar concrete handen en voeten aan wilt geven, en bovendien totaal wilt intappen op een hoge energie van JOY, overvloed en succes, weet dan dat we er zijn om je te helpen!

Mijn collega’s helpen je graag in het Bouw jouw droombedrijf traject.

Schiet voor wat je écht wilt.
Want als jij het niet doet, wie doet het dan?
Wie ben je om het niet te doen?

We zijn er als jij ook hiervoor wilt kiezen en voelt dat je hierbij de hulp en high vibe die we graag bieden kunt gebruiken!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Marie Kondo je bedrijf en maak ruimte voor groei

9 mrt 2021 | Focus houden & doelen bereiken, Slimme business strategieën & adviezen

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France