Eén simpele vraag kan alles veranderen

14 sep 2020 | Focus houden & doelen bereiken, Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling

Laten we eerlijk zijn: je kunt nog zulke grootste plannen en goede intenties hebben en nog zó goed zijn in je vak, als ondernemer zul je voortdurend in actie moeten blijven om je werk met klanten te kunnen delen. Voor niets gaat de zon op. Elke dag merken mijn team van business coaches en ik weer hoe frustrerend het voor onze klanten is als ze voor hun gevoel stagneren in hun groei. Daarom deel ik in dit artikel graag één simpele vraag die blokkades weer kan open breken.

Ik deelde er onlangs in deze Facebook live over, aan de hand van een ubersuf voorbeeld toen de verf die ik besteld had niet binnen bleek te zijn terwijl ik het hele weekend had leeggehouden om te schilderen. Even dacht ik: K! Nu kan ik dus niet vooruit. Maar kijk hier wat ik besloot te doen.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan allerlei redenen hebben om vandaag nog niet te doen wat ik weet dat nodig is voor mijn bedrijven. Natuurlijk zijn er praktische redenen die buiten onze macht liggen. Zoals sinds ik in Frankrijk woon het ontzettend  slechte en onbetrouwbare internet. Maar het zou te makkelijk zijn om dat als reden te geven om niet nog een video online te zetten of een actie op te zetten waarmee mijn team en ik meer potentiële klanten bereiken. Onzinnig bovendien, want mijn ervaring is dat de meest hardnekkige redenen om geen stappen te zetten voor groei van je bedrijf niet buiten jezelf of je controle liggen.

Dat raakt me! Want daarmee zeg ik dus eigenlijk dat de meeste ondernemers vooral zelf zichzelf in de weg zitten.  Met diepgewortelde overtuigingen, gevormd door opvoeding, sociale contacten of ervaringen uit het verleden. Met gedachten en aannames over zichzelf en de wereld om hen heen, die vaak op niets gestoeld zijn behalve… angst. Angst om niet goed genoeg te zijn, nog niet genoeg in huis te hebben, beoordeeld te worden, kritiek te ontvangen, een ander tegen het hoofd te stoten, je gezin tekort te doen en vul zelf maar in wat er door jouw hoofd spookt.  Wat als er niemand reageert op mijn Facebook live? Wat als alle brieven die ik uitstuur meteen in de prullenbak zullen belanden? Wat als ze de hoorn op de haak gooien als ik bel? Wat als ik haatreacties op mijn Youtube video krijg. Wat als iemand anders beter is dan ik en ik door de mand val? Wat als er niemand naar mijn training komt? Bla bla bla.

Heb je wel eens geprobeerd te tellen of bij te houden hoeveel uren je verliest aan dit soort nadenken over en bedenken hoe je iets zult aanpakken en hoe het zal verlopen? In plaats van dat je die uren besteedt aan het daadwerkelijke doen? Aan het uitreiken naar bevriende collega ondernemers om hen om steun te vragen of advies? In plaats van op Youtube video tutorials op te zoeken over hoe je nou eigenlijk een goede video maakt? In plaats van je energie bij je te houden en een krachtige visualisatie te doen waarin je je verbindt met het resultaat dat je wilt bereiken? In plaats van in je email al die gratis e-books en links naar andere gratis tips te bekijken met de intentie om ze ook daadwerkelijk uit te voeren en toe te passen wat je geleerd hebt? Nou?

Voor je het weet besteedt je de helft van je tijd aan het nadenken, piekeren, perfectioneren, uitstellen en afstellen van je plannen. En al die tijd gebeurt er helemaal niets. Of eigenlijk wel. Een heel belangrijk iets: je bent NIET de mensen aan het helpen die op zoek zijn naar jouw expertise. Je laat ze letterlijk in de kou staan. Ben je daarvoor nou je bedrijf begonnen?

Daarom bied ik je deze vraag aan, die mij en mijn gezin geholpen heeft toen we erover nadachten om hals over kop naar Frankrijk te verhuizen. Een vraag die ik sinds jaar en dag ook voor mijn bedrijven en de plannen die ik daarvoor heb aan mezelf stel. Komt ie:

Wat als alles wat je denkt niet waar is?

Wat zou je dan kiezen? Wat zou je laten? Wat zou je doen? En hoe zou jouw bedrijf er dan uit zien?

De volgende keer dat je het enthousiasme dat je aanvankelijke voelde voor een plan weer voelt instorten omdat je hoofd verhalen maakt over wat als, stel jezelf dan deze vraag. Wat als alles wat ik denk niet waar is?
Doorbreek je blokkerende patronen door deze bullshit radar aan te zetten en laat je verbazen door welke uitkomsten je krijgt die je niet verwacht had! Dat is toch veel avontuurlijker en leuker ondernemen?

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Eén simpele vraag kan alles veranderen

14 sep 2020 | Focus houden & doelen bereiken, Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France