Personal Branding is niet wat je denkt

2 okt 2015 | Personal branding & zichtbaarheid | 0 Reacties

Veel ondernemers denken bij Personal Branding dat het erom gaat je beste zelf te laten zien.

Je merk te managen. Te bepalen waarin je uniek bent en daarin een consistente en heldere boodschap uit te dragen. Zowel in wat je zegt als wat je doet.

Op zich is dat grotendeels waar het om gaat. Maar waar gaat het dan mis? Laat ik daarvoor een metafoor nemen om mijn punt duidelijk te maken.

Vergelijk jouw Personal Brand met je etalage, zou je een winkelier zijn.

Je etalage is het eerste dat potentiële klanten zien. Die wil de je dus tip top op orde hebben! Vanaf de straat bekijk je je lege raam. Wat ga je erin zetten? Hoe ga je het neer zetten? Wat zet je in het spotlicht? Wat staat op ooghoogte en welke accenten kun je in de presentatie leggen om de uitstraling meer kracht bij te zetten?

Je kiest je items met zorg uit. Met veel aandacht maak je je etalage op. Om er zeker van te zijn dat je het juiste laat zien op een mooie manier, stap je de straat weer op.

Je loopt nog eens een paar panden terug de winkelstraat in, langs de etalages van de buren. Allemaal verkopen ze verschillende waar. Sommigen hetzelfde als jij. Met de ogen van een potentiele klant loop je opnieuw langs jouw eigen etalage. Valt die voldoende op? Spreekt hij aan nadat je eerst de andere etalages gezien hebt?

Is het bijzonder genoeg? Aansprekend genoeg? Uniek genoeg? Nodigt het de argeloze voorbijganger uit je winkel in te gaan?

Net als de winkelier zijn etalage inricht met de grootste zorg om klanten de winkel binnen te halen, zijn we als ondernemers bezig om met onze beste presentatie te komen.

En daar gaat het fout.

Want wie op straat staat om de juiste inhoud te bepalen, kijkt vanaf het verkeerde perspectief.

Het laatste dat je wilt doen is vanaf de buitenkant bepalen wat je wilt laten zien.

En toch doen veel van ons dit. Gewoon omdat het er op die manier ingeslopen is. Hoe?

Social media hebben onze blik op de wereld enorm vergroot! Toen mijn oma vroeger met mijn vader als kruipende peuter zonder wasmachine, stofzuiger of kinderdagverblijf 18 uur per dag haar eetcafe moest runnen, had zij één ding voor op ons ondernemers vandaag de dag: ze had geen ruis van wat anderen deden die vér buiten het dorp, haar eigen leefomgeving of invloedssfeer lagen!

Dat hebben wij vandaag de dag wél.

We zien voortdurend welk aanbod er nog meer is, wat onze potentiële klanten óók zouden kunnen zien. En voor we het zelf door hebben, wordt dat wat wij van onszelf laten zien beïnvloed door wat anderen doen en laten zien.

Daarom deze uitnodiging aan jou:

Stap IN je winkel. Loop langs je schappen en door je magazijn. Wat is het aller- allermooiste dat je te bieden hebt? Wat koester je het meest? Wat is het meest verbonden met jou? Wat ligt het dichtst bij waarom jij überhaupt de stap gezet hebt om je winkel te openen?

Wat wil je diep vanuit je hart het allerliefste delen met je klanten?

Als we te druk zijn met de mooie buitenkant, zien we het mooiste dat WIJ te bieden hebben niet meer. Personal Branding is geen trucje.Personal Branding gaat er niet om het mooiste plaatje voor de buitenkant te maken. Het gaat er zelfs uberhaupt niet om een Personal Brand te máken.

Jouw Personal Brand is wie jij bent.

Als je het mooiste, meest unieke, meest gekke, meest JIJ-e dat je te geven hebt niet deelt, sla je de plank volledig mis. Deel het mooiste van jezelf, zelfs als je denkt dat het niet bijzonder genoeg is. Deel het meest unieke aan jezelf, zelfs als je denkt dat mensen het gek of stom vinden.

Deel de essentie van JOU.

Want wie zichzelf is in ondernemerschap, straalt altijd. En wie wordt er niet blij van een bevlogen ondernemer die zijn hart volgt?

Mijn vraag aan jou:

Welke dingen laat jij nu zien of doe jij nu in het kader van Personal Branding die eigenlijk niet 100% van jou zijn maar onbewust beïnvloed zijn door wat anderen doen? Omdat je denkt dat de markt dit verwacht?

Ik hoor graag wat jij van je lijst kunt halen omdat het niet is wie JIJ bent. Wil je jouw antwoord delen in een reactie?

Jouw unieke Personal Brand is de basis van jouw bedrijf. Wil je samen met mij jouw Droombedrijf neerzetten? Ik help je graag in de training Bouw jouw Droombedrijf!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2020 | Marloes Halmans B.V. | Marloes Halmans