Aversie tegen marketing? Doe het anders.

20 apr 2015 | Personal branding & zichtbaarheid

Ben jij ondernemer en voel jij een diepgewortelde aversie tegen marketing?
Dat herken ik!

Want bij marketing dacht ik voorheen altijd aan trucs van snelle verkopers in een fout pak. Of aan ondernemers die snel geld willen verdienen. En zo’n ondernemer ben ik niet. Ik wil niemand iets ‘door de strot’ duwen om mijn eigen belang te dienen.

Want dat is wat wij van marketing gemaakt hebben, toch?

Ik heb zelf jarenlang op die manier naar marketing gekeken. Ik vond het echt verschrikkelijk. En daarom vermeed ik marketingacties of schoof ze voor me uit, terwijl ze de groei van mijn bedrijf al veel eerder enorm hadden kunnen stimuleren.

In de eerste jaren na mijn start als ondernemend loopbaancoach heb ik enorm gestoeid met het opbouwen van mijn bedrijf. Met hoe ik mezelf zichtbaar moest maken en mensen kon bereiken. Want in een volle markt is het niet gemakkelijk om klanten te vinden.

En uiteindelijk moest ik toegeven: dat lukt al helemaal niet als ik mijn aversie tegen marketing in stand houd. Er zat niets anders op dan dat ik eerlijk was naar mezelf.
Eerlijk over de reden waarom ik zo’n hekel aan marketing had.

Ik wist dondersgoed dat ik mijn bedrijf niet ging opbouwen zonder mezelf zichtbaar te maken.

 

Maar ik had gewoon geen idee wát ik moest vertellen over mezelf. Ik wilde heus wel een nieuwsbrief opzetten, maar waar ging ik dan in vredesnaam iedere maand over schrijven? En wie zat er eigenlijk te wachten op wat ik te melden had?

Ik had geen flauw idee hóe ik marketing kon doen op een manier waar ik me goed bij voelde. Op een manier waarin ik mezelf kon zijn. Waarin ik kon ondernemen vanuit mijn hart en trouw kon blijven aan mijn waarden.

Ik verdiepte me wel in de tools en mogelijkheden. En ik keek met bewondering naar hoe andere ondernemers die benutten. Dat maakte me onzeker.

 

Ik durfde er niet aan te beginnen omdat ik niet stevig genoeg in mijn schoenen stond.

 

Ik had simpelweg niet helder wat ik te bieden had, voor wie ik er was en wat ik wilde zeggen. En omdat ik het niet helder had, kon ik het ook niet overtuigend delen met de buitenwereld.

Dus bleef ik marketing afdoen als foute trucs voor niet-integere ondernemers. Lekker makkelijk. Als een kind schoppen tegen alles wat me tegenstond. Zo hoefde ik er van mezelf niet mee aan de slag. Een enorm fout excuus. En daarmee hield ik mijn eigen groei en zichtbaarheid behoorlijk tegen. Ik schrijf dit blog omdat ik zo hoop dat jij je niet meer achter dit excuus verschuilt. Er is namelijk een hele fijne manier om hiermee aan de slag te gaan!

 

Personal Branding = marketing made personal

 

Alles veranderde voor me toen ik me in 2011 verdiepte in Personal Branding. Ik leerde dat marketing niet meer is wat het geweest is. Er is een andere, nieuwe manier van zichtbaar worden. Van klanten vinden waar je echt graag mee werkt. Dat was voor mij serieus een inzicht!

Ik paste het toe in mijn eigen ondernemerschap, en moest direct toegeven dat het me veel opleverde. Inmiddels vind ik moeiteloos voldoende leuke klanten, en heb ik dingen bereikt in mijn ondernemerschap waarvan ik jaren geleden alleen durfde te dromen.

Mijn nieuwe kijk op marketing is deze: als ondernemer heb je zoveel moois te bieden!

 

Als je er niet voor zorgt dat degenen die op zoek zijn naar wat jij te bieden je kunnen vinden, kun jij ze nooit datgene geven wat je zo graag geeft!

 

Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat deze mensen jou kunnen vinden doordat jij hén gaat vinden. Zou je ook zo’n aversie tegen marketing hebben als je dit kon doen op een integere manier waarin je volledig trouw bent aan jezelf?

Deze nieuwe manier van marketing en alle online mogelijkheden zijn ontzettend waardevol. Laat jij deze geweldige mogelijkheden liggen?

We leven in een ongelooflijk boeiende tijd als ondernemers. Jouw potentiële klanten bereiken was nog nooit zo makkelijk. Als jij met jouw missie naar buiten wilt treden, liggen er ongekende en vaak zelfs gratis mogelijkheden voor je klaar.

Om ze te kunnen benutten mag je éérst aan de slag met wat ik noem het “binnenwerk”. Je mag jouw Personal Brand vormgeven dat volledig uitstraalt en weergeeft wie jij werkelijk bent.

Daarvoor mag je gaan geloven in jouw talenten. Je mag ze vertalen naar concrete resultaten die je oplevert. Je mag jouw aanbod zó maken dat je alleen dát doet waarin jij het meest uitblinkt en waar jij de meeste energie van krijgt. Dat waar jij de meeste waarde kunt toevoegen! Je mag contact maken met waarom je doet wat je doet. Zodat je jouw missie vanuit je tenen kunt delen met de klanten waar je graag mee werkt.

Laat jij, net als ik deed, de mooie mogelijkheden om jezelf zichtbaar te maken onbenut? Omdat je niet weet wat precies jouw aanbod is, wat je wilt vertellen en aan wie?

Ontdek hoe jij je zichtbaar kunt maken en klanten kunt vinden in een volle markt! Ik leer je dolgraag hoe je dat kunt doen in de training Bouw jouw Droombedrijf.

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Aversie tegen marketing? Doe het anders.

20 apr 2015 | Personal branding & zichtbaarheid

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France