Reageert niemand op je emails of posts? Zo krijg je wél respons!

5 nov 2015 | Slimme business strategieën & adviezen

Je hebt je aanbod voor die nieuwe workshop online gezet.
Verstuurd aan je emaillijst.
Gedeeld op Facebook.
Je hebt dat waar je met zoveel enthousiasme aan gewerkt hebt met de wereld gedeeld.

Verwachtingsvol houd je je mailbox in de gaten.
Niks.

Je checkt je internetverbinding, de link op je website. Alles werkt.
Maar geen reacties.

Toen ik een paar jaar geleden mijn eerste blogs ging delen op social media en nieuwsbrieven ging versturen, heb ik me zo vaak een roepende in de woestijn gevoeld.

Iedereen zei maar hoe krachtig social media en emailmarketing waren. Hoeveel groter je bereik werd. Wat een unieke kans het was voor interactie met je doelgroep.

Interactie? Welke interactie?!

De enige interactie die ik kreeg was een like van mijn MOEDER op mijn berichten op Facebook.
Waardering van je mama is altijd fijn, maar ik kraakte mijn hersenen:

Hoe komt het dat ik geen respons of aanmeldingen krijg?

 

Ik snapte dit echt niet, tot ik me verdiepte in Personal Branding en marketing.
Jarenlang heb ik echt gedacht dat er niks mis wat met mijn berichten. Alles stond erin: wat ik kon betekenen voor je, wat we gingen doen, hoe het werkte, wat het kostte.

Maar het miste één belangrijk ding:
Verbinding.

 

Om respons te krijgen moet je verbinding maken met de klanten die je wilt bereiken!

 

Alle teksten en het aanbod dat je maakt moet je doen met maar één ding in je hoofd: jouw klant.Zijn behoeften en verlangens.Jouw klant wil het gevoel hebben dat jij hem begrijpt. Als hij je teksten of aanbod leest, wil hij het gevoel hebben: dit lijkt wel precies voor mij gemaakt!

Daarvoor moet je 2 dingen doen:

  1. Je verdiepen in wie die klant is die jij graag wilt bereiken
  2. Genoeg van jezelf laten zien zodat jouw potentiele klant kan bepalen of hij je leuk en betrouwbaar genoeg vindt om met je in zee te gaan

Je wilt uit je eigen hoofd stappen, en je verplaatsen in dat van je klant.
Je wilt het hebben over waar hij naar verlangt en op zoek is.
En over hoe jij daarin iets waardevols te bieden hebt.
In een taal die jouw klanten aanspreekt maar waarin ook duidelijk jouw unieke, eigen stem doorklinkt. Want je wilt niet klinken als Mike & Julie van Tell Sell, toch?

En dat vraagt lef!
Lef om een te algemene boodschap los te laten.
Lef om de behoeften van je klant bij de naam te noemen.
Lef om ook iets van jezelf te delen.

Het is niet waar dat je met een specifiekere boodschap minder mensen bereikt.

 

Minder mensen zullen zich misschien aangesproken voelen, maar diegene voor wie jij je tekst en aanbod ook echt geschreven hebt, zullen zich er sneller in herkennen!

Nee, je hoeft de pijn van je klant niet te vergroten en dan te zeggen dat jij de “O My God, this stuff is AMAAAAZING” oplossing voor zijn probleem hebt. Je mag je eigen manier van communiceren vinden terwijl je een duidelijkere hand uitreikt naar de klanten waar je mee wilt werken. Durf voluit en met vertrouwen te zeggen dat je hen kunt helpen, waarmee en hoe.

Zorg dat je opvalt in de overkill van boodschappen op internet: leg verbinding met je klant.Je wilt dat jouw klant, die waar jij met heel je hart een verschil voor wilt maken, meteen voelt: dit is voor mij.

Hoe doe je dat?

Kijk maar eens naar deze aankondiging van een lachworkshop:

“Wil jij volop lachen? Kom dan naar de lachworkshop op maandagavond 15 november in Buurthuis de Lantaarn in Amstelburg. Vanaf 19u kun je binnenlopen. Plezier hebben in een ontspannen sfeer is het belangrijkste. Lachen zorgt voor een betere conditie, je traint je buikspieren, je activeert het creatieve gedeelte van je hersenen, vergroot je longcapaciteit. Dit zijn allemaal voordelen van lachen. Dat wil jij toch ook? Dus geef je op!”

Een tekst waarin je meer verbinding maakt met je klant, door je te verplaatsen in zijn behoeften en verlangens, zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien:

“Wanneer had jij voor het laatst buikpijn van het lachen? Weet je nog hoe je als kind om het kleinste kon schateren? En hoe heerlijk dat was? Kom een avond lang de zorgeloosheid en het plezier weer ervaren dat volop lachen je geeft!
Je bent het niet verleerd! En het mooiste is, lachen verlaagt niet alleen je stressniveau, het maakt dat je gebeurtenissen makkelijker relativeert én je traint er bovendien je conditie mee! Dus kom jouw lachspieren trainen op 15 november in Buurthuis de Lantaarn in Amstelburg. Vanaf 19 u ben je welkom.“

Pas na verbinding volgt de respons of verkoop. Sinds ik mijn aanbod en teksten met mijn klant in mijn hoofd schrijf, krijg ik wél respons. Lezers mailen me om te vragen of ik soms een glazen bol heb. (wees gerust, die heb ik niet!) Of ze bedanken me voor de herkenning die ze vonden in mijn bericht.

En sinds ik zo schrijf, heb ik meer klanten dan ooit! Meer klanten dan ooit zonder te klinken als een viswijf.

Wil jij ook ontdekken hoe jij verbinding maakt met jouw klanten zonder je schreeuwerig en verkoperig te voelen? Ik laat je zien hoe in de training Bouw jouw Droombedrijf.

Je leert jouw klanten persoonlijk en overtuigend aan te spreken, zonder je eigen stem te verliezen. Een scherpe focus te kiezen gebaseerd op jouw sterke punten en drijfveren. Je maakt je aanbod super helder voor jezelf en voor de klanten die je graag wilt bereiken. Zodat je met focus en een heldere boodschap NU de de stap kunt zetten om jezelf echt zichtbaar te maken en te groeien met je bedrijf!

Als er een tijd is om te gaan knallen en echt te gaan doen waarvoor jij hier bent is het NU!

Doe je mee?

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Reageert niemand op je emails of posts? Zo krijg je wél respons!

5 nov 2015 | Slimme business strategieën & adviezen

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France