Selecteer een pagina

Stoei je met het maken van een keuze in je bedrijf?

21 jan 2019 | Geen categorie, Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling | 0 Reacties

Elke ondernemer, elk mens, komt regelmatig ovor kuezes te staan die niet makkelijk zijn.
Ga je een bepaalde samenwerking wel of niet aan? Investeer je in die ene training? Moet je stoppen met iets wat je nu nog doet en nog geld oplevert?

Het leven en ook het ondernemen vormt zich door de keuzes die we maken.
En als jij op dit moment voor een keuze staat die niet meteen heel duidelijk is, kun je daar behoorlijk in vast lopen.

Zelf mag ik op dit moment een belangrijke keuze maken privé.  In mijn bedrijven mag ik vanuit mijn rol voortdurend keuzes maken die niemand anders kan maken in mijn plaats. Hoeveel adviseurs ik ook om hulp vraag of hoe geweldig mijn team ook is.

Toch lukt het mij ook niet altijd om meteen te voelen wat juist is. Dat kan me frustreren omdat ik normaal gezien weet dat ik heel snel voel wat kloppend is en wat ik dus moet doen.

Toen ik zelf voelde dat ik vastliep in dit persoonlijk vraagstuk, herinnerde ik me het verhaal van een klant vorig jaar. Ze stond voor een aantal pittige keuzes in haar bedrijf die behoorlijk impact zouden hebben. Ze zag gewoon even niet wat ze moest doen. “Waar kan ik me hier eigenlijk ziek melden?” vroeg ze zichzelf af.

Dat vond ik zo’n ontzettend mooi en inspirerend inzicht.

Als ondernemers houden alle activiteiten, plannen, ontwikkelingen en keuzes die we mogen maken ons permanent bezig. In drukke tijden lijdt wellicht je nachtrust eronder. Vaak hoor ik dat in positieve zin: hele notitieboekjes worden in de stille uren van de nacht volgeschreven met lanceerplannen en nieuwe producten. Maar het kan zeker ook echt gaan knagen aan jou tot het punt waarop het niet meer leuk is.

Wat ik me herinner van de tijd dat ik in loodienst werkte, is dat ik mezelf totaal bevrijd voelde van al die keuzes en vraagstukken op het werk als ik me ziek meldde. Dan kwam ik in een soort leegte, zag ik mijn huis overdag ook weer eens van binnen en kon ik echt alles loslaten.

Doen we dat als ondernemer eigenlijk ook wel eens?

Ik heb geen enkele behoefte me ziek te melden in mijn bedrijven. Wel voelde ik grote behoefte om me ziek te melden bij het besluitvormingscomité in dit vraagstuk.  Bij de eerstvolgende ellenlange vergadering van alle verschillende voor- en tegenstanders in mijn hoofd zou mijn stoel leeg blijven. Ik ben er even niet. De beslissing is tot nader orde uitgesteld.

Echt, de ruimte die dat gaf!
Ik hoef het nu nog even niet te weten.

Alignment First.

Soms voelt het alsof er een keuze nodig is om weer terug in alignment te komen.
Soms mogen we eerst alignment zoeken waardoor de keuze heel logisch en makkelijk wordt.

Alles in het ondernemen, je plezier en je succes, gaat over alignment.
Elke keuze die je maakt draagt bij aan alignment of haalt je eruit.
En omdat elke keuze die je in leven maakt ook bijdraagt aan je alignment, draagt dus ook elke persoonlijke keuze bij aan de resultaten in je bedrijf.

Daarom praat ik zo vaak hierover. Terwijl het niets met ondernemen te maken lijkt te hebben voor sommigen. En ik weet dat het alles is.

Het vraagt moed om steeds de keuzes te maken die juist voelen. Op welk vlak ook.
Stoei jij op dit moment met een vraagstuk waar je niet uit lijkt te komen?
Ik schrijf met liefde een ziekmeldbriefje voor je. Mijn toestemming heb je!

Wil je graag samen met ons kijken welke stappen jij nu mag zetten om te werken aan groei van je bedrijf, terwijl je dichtbij jezelf en in balans blijft? Je bent welkom voor een kosteloze focus sessie met een van onze coaches! Vraag hier jouw sessie aan.

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2020 | Marloes Halmans B.V. | Marloes Halmans