Baan naast je bedrijf? 3 goede redenen dat dat slim is

12 mei 2019 | Focus houden & doelen bereiken, Slimme business strategieën & adviezen

“Maar ik kan er echt nog niet van leven dus ja… ik heb er nog een baan naast. Maar die wil ik echt zodra het kan opzeggen!”

Ik sprak deze gedreven en getalenteerde vrouw van eind 30. Ze had een goed idee en ze had de afgelopen 3 jaar gedaan wat ze kon om klanten te vinden. Maar los van de paar klanten die via haar netwerk kwamen, was het haar nog niet gelukt voldoende omzet te maken om te leven van haar bedrijf. Dus had ze haar baan in loondienst behouden zodat ze haar inkomen hiermee kon garanderen.

In haar verhaal hoorde ik vrij snel wat ze anders had kunnen doen waardoor haar bedrijf sneller had kunnen groeien. Het raakte me te beseffen dat ze met de juiste hulp, kennis en ervaring waarschijnlijk een ander resultaat had kunnen bereiken en zich nu totaal anders had kunnen voelen over haar bedrijf en haar succes. Maar vooral raakte me de schaamte die ik hoorde tussen haar woorden.

Ze voelde zich nog geen volwaardige ondernemer.

Ze schaamde zich ervoor dat ze haar baan nog “nodig had”. En wat me daarin ook zo raakte was te zien hoe ze, door deze schaamte, haar bedrijf en plannen ook veel kleiner maakte dan ze werkelijk waren.

Haar verhaal is niet uniek. Ik zie veel startend ondernemers die in deze situatie zitten en onbewust deze situatie in stand houden. Door woorden te gebruiken als “ik heb een bedrijfje naast mijn baan”, “mijn omzet stelt nog niet zoveel voor hoor” of “maar al mijn klanten komen via vrienden en familie dus ik ben nog niet echt bezig.”

Mocht jij je hierin herkennen, lees dan alsjeblieft door!

Want ik wil je op het hart drukken dat er helemaal NIETS mis is als je op dit moment een baan naast je ondernemerschap hebt.
Graag deel ik 3 goede redenen om waardering te voelen hiervoor, het toe te juichen en jezelf dankbaar te zijn dat je jezelf deze baan nog gunt.

Maar voor ik die 3 redenen deel doe ik ook graag een oproep aan je.

Er is geen enkele reden om je bedrijf, je kunde en alles wat je te geven hebt kleiner te maken dan het is, “omdat je nog niet een volwaardig bedrijf hebt”!
Jouw expertise en dat waar jij toe in staat bent staan los van het feit dat je bedrijf op dit moment nog niet zo succesvol is als je zou willen. Het doet niets af van wat je waard bent en voor je klanten kunt betekenen.

Sterker nog, ik zie dat juist de meest kundige mensen soms de minste klanten lijken te hebben. Omdat zij zichzelf niet willen overschreeuwen of juist hun geld en tijd investeren in nog beter worden in hun vak dan in het leren hoe je een goede ondernemer bent en klanten vindt.

Want ondernemen is een vak.

Er zijn hele specifieke vaardigheden die je mag leren als je succesvol wilt ondernemen. Vrijwel niemand wordt als een ondernemer geboren. Gun het jezelf te leren hoe je je talenten en kunde vertaalt naar een aanbod waarvoor een specifieke groep mensen heel graag wil betalen. En leer van voorbeelden en werkende marketingstrategieën hoe je zichtbaar kunt worden en klanten kunt bereiken. En voor je het weet zul je jouw baan kunnen opzeggen!

Maar zo lang je die baan nog hebt, omarm hem!
Want voor nu brengt het je drie grote voordelen die van groot belang zijn om succesvol te ondernemen.

1. Een vast inkomen brengt stabiliteit

Ondernemen is een spannende reis. Je gaat nieuwe dingen doen die je nog nooit gedaan hebt. Je mag veel acties ondernemen buiten je comfort zone en het vertrouwde. Dat is op z’n zachtst gezegd een uitdaging voor de meeste mensen. Als er vanaf dag 1 een hele hoge druk op ligt omdat je zo snel mogelijk een goed inkomen moet verdienen met je bedrijf, maakt dat de meeste ondernemers die ik ken niet effectiever en creatiever. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die financiële zorgen hebben, minder verstandige keuzes maken. En dat geldt ook voor ondernemers. De grootste sleutel tot moeiteloos klanten vinden en groeien met je bedrijf is acties ondernemen vanuit vertrouwen. Zelfverzekerd spreken over wat jij voor klanten te bieden hebt. Hoe je een marketingboodschap maakt kun je uit boekjes halen, maar met zelfvertrouwen en overtuigingskracht jezelf presenteren op netwerkevents en aan potentiële klanten is een inner game.
De stabiliteit die een vast inkomen je brengt, haalt in ieder geval de financiële druk eraf. Ik kan er goudeerlijk over zijn: het feit dat ik een fijne spaarpot had toen ik voor mezelf begon in 2007 heeft me geholpen de juiste keuzes te blijven maken voor groei, omdat ik in theorie alle omzet als “extra” kon zien voor een bepaalde tijd.

2. Een baan brengt je een netwerk

Als je nog vrijwel elke dag naar een vaste werkplek gaat waar je collega’s en voor je werk vast ook andere mensen ontmoet, blijf je actief je netwerk onderhouden en vergroten. Toen ik in 2007 begon terwijl ik pas net in een nieuwe stad woonde, vond ik mijn eerste klanten via mijn collega’s en hun vrienden. Het hielp mij om in een nieuwe leefomgeving waar niemand me kende, binnen no time via mijn netwerk van mijn baan in loondienst, nieuwe mensen en ook klanten te ontmoeten. Aarzel dus niet om je collega’s echt van de hoed en de rand te vertellen over wat je precies doet en voor wie je iets kunt betekenen. Veel startend ondernemers houden zich hierin klein. Anderen vragen dan hoe het met “hun bedrijfje” gaat. Heb de ballen om daarop met pit te reageren: “Het gaat heel goed met mijn bedrijf, dank je wel! Ik mag steeds meer [vul hier je specifieke doelgroep in] helpen om [vul hier specifiek in welk probleem je oplost voor je klanten]. Dus als je nog mensen kent die worstelen met [vul het probleem of vraagstuk van je ideale klanten in], aarzel niet ze naar me door te sturen. Wil je mijn kaartje?”.
Laat je dus niet door andere ondernemers of mensen in je omgeving neerzetten als een ondernemer die een beetje hobby’t. Je bent een serieuze ondernemer die elke dag een stap dichtbij een succesvol bedrijf is. Houd dat beeld van jezelf hoog, wat er ook gebeurt! Zoek er steun bij als je merkt dat je toch soms weer het gevoel krijgt dat je nog niet volwaardig onderneemt. Het is niet waar namelijk! Iedereen begint met niks. Nul klanten, nul omzet.
Het zijn degenen die zichzelf vanaf dag één zien en gedragen als een serieuze ondernemer die uit deze fase groeien en hun baan op kunnen zeggen zodra hun bedrijf flink groeit.

3. Een baan biedt financiële ruimte

Niets zal je helpen sneller te groeien dan de hulp inschakelen van mensen die het wiel al eerder hebben uitgevonden. Uit het verhaal van de ondernemer die ik sprak hoorde ik direct welke kleine dingen ze vanaf het begin anders had kunnen doen. In onze training Bouw jouw droombedrijf, voor startend ondernemers, zien we soms ondernemers die al een aantal jaar hun kont eraf werken en niet de resultaten mogen ontvangen die ze met hun inzet en toewijding zouden verdienen. Dat komt omdat ze simpelweg niet de juiste dingen in de juiste volgorde hebben gedaan. Nogmaals, ondernemen is een vak. En het is te leren. “Ja maar ik heb nog niet genoeg omzet dus ik kan niet investeren in business coaching!” zeggen veel startend ondernemers. Ik snap dat het heel onlogisch voelt om te investeren van je spaargeld of om geld uit te geven voordat je het verdiend hebt. Maar helaas is de praktijk zo dat de investering juist vóór de omzet komt. Door te investeren in de kennis over hoe je je bedrijf neerzet, hoe je je aanbod slim opbouwt, hoe je op een integere en natuurlijke manier marketing en sales kunt doen die ook nog eens heel prettig voelen voor jou en potentiële klanten, help je jezelf veel sneller en moeitelozer te groeien. Veel ondernemers maken die keuze niet omdat ze wachten tot het kloppend voelt om te investeren. Helaas betekent dat vaak dat ze na een aantal jaren hun bedrijf opgeven omdat de mensen in hun omgeving vinden dat ze “nu wel lang genoeg geprobeerd hebben”. Omring jezelf dus met andere ondernemers die serieus kiezen voor hun bedrijf en hun succes! Zij zullen je optillen! Het geluk dat je hebt als je nu een baan hebt, is dat je geld apart kunt leggen om te investeren in de groei van je bedrijf. Gun jezelf dat! Het helpt je sneller te gaan dan je zonder hulp zou kunnen gaan.

Graag delen mijn collega’s Marianne en Yvonne en ik onze kennis met je tijdens het event “Get your business off the ground” op 15 juni!

Een inspirerende en waardevolle trainingsdag voor jou als je startend ondernemer bent, nog wilt gaan starten of als je al een tijdje bezig bent maar je bedrijf voor jouw gevoel wel een flinke boost kan gebruiken!

We delen op deze dag welke concrete acties jij mag nemen om te kiezen voor het succes van jouw bedrijf. We delen de ondernemersvaardigheden die hét verschil zullen maken voor jouw resultaten in je bedrijf en het stappenplan waarmee jij de juiste stappen in de juiste volgorde zet om je idee en plan tot een succesvol bedrijf te maken.

Een dag met andere gedreven ondernemers die net als jij klaar zijn om te kiezen voor hun bedrijf en hun missie!

Voel je welkom om erbij te zijn!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Baan naast je bedrijf? 3 goede redenen dat dat slim is

12 mei 2019 | Focus houden & doelen bereiken, Slimme business strategieën & adviezen

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France