Als ondernemer heb je het druk. Je werkt voor klanten en opdrachtgevers, moet je administratie en marketing doen en je mailbox, telefoon en social media vragen voortdurend aandacht. Het goede nieuws is dat als je je hierin herkent, je bedrijf waarschijnlijk heel lekker loopt. Dat lijkt positief maar vanuit mijn eigen ervaring en die in het werken met vele klanten, schuilt er een risico in: jouw bedrijf gaat jouw leven bepalen in plaats van dat je bedrijf ten dienste staat van het leven dat je wilt leiden. Precies het bedrijf creëren waar jij naar verlangt vraagt om bewuste keuzes en consistente acties. Hoe doe je dat?

Wist je dat Microsoft oprichter Bill Gates sinds de jaren 80 twee keer per jaar naar een afgelegen chaletje in de bossen vertrok om zich een week lang in eenzaamheid te richten op de grotere strategische lijnen van het bedrijf? Hij zonderde zich af van het bedrijf en zijn gezin om in eenzaamheid en rust naar de grotere strategische plannen van het bedrijf te kijken. Hij nam voorstellen van medewerkers mee waarin ze ideeën opperden voor productontwikkeling. Hij nam alles aandachtig door, herkauwde erop en werkte plannen uit. Deze zogenaamde Think Weeks hebben door de jaren heen voor het bedrijf grote successen opgeleverd. Onder andere de Internet Explorer 95 werd ontwikkeld nadat Gates een week in het bos was geweest.

Ik adviseer mijn klanten om minimaal één keer per kwartaal op zijn minst een Think Day in te plannen. Wanneer je wilt dat jouw bedrijf voor jou blijft werken en jij de controle houdt over hoe je groeit, ben je het verplicht aan jezelf om af en toe uit te zoomen. Op grotere lijnen naar de ontwikkelingen in je bedrijf te kijken. Plannen tegen het licht te houden, te evalueren en van koers te wijzigen waar dat nodig is. In mijn eigen ervaring komen er op zo’n dag echt inzichten tot je die simpelweg in de hectiek van alle dag geen ruimte vinden richting jouw bewustzijn omdat je voortdurend in de actie- en denkstand staat.

Hoe benut je het idee van een Think Day optimaal voor jouw groei en bedrijf?
Let daarbij op de volgende 3 punten:

1. Plan je Think Day op een externe locatie

Je hoeft niet net als Gates een verlaten plek in de natuur te vinden – al moet ik zeggen dat het mij heel aantrekkelijk in de oren klinkt – maar zorg wel dat het een plek is die niét je kantoor of werkplek is en ook niet je huis. Op deze manier creëer je een plek waar je niet gestoord wordt door collega’s of huisgenoten, de postbezorger en alle andere zaken die je elke dag tegenkomt. Daarmee kom je letterlijk in een lege ruimte waar niets verwijst naar de status quo, vastgeroeste patronen of dat wat je kent. Alleen in die blanco ruimte kun je werkelijk andere inzichten krijgen en nieuwe dingen creëren. Neem papieren, stiften en notitieboeken mee en alles wat je nodig hebt om lekker te kunnen werken en in principe de deur niet uit te hoeven.

2. Zorg dat de tijdsspanne lang genoeg is

Als je merkt dat je langer nodig hebt om los te komen van de hectiek en routines, kan een dag te kort zijn. Plan dan meer dagen in! Zie dit als werk en beargumenteer het ook op deze manier wanneer je omgeving hierover vragen stelt. Dit is een bewuste actie waarin jij gedurende langere tijd uitzoomt uit je bedrijf, kunt analyseren en mijmeren over wat er nodig is en vervolgens diep kunt duiken in nieuwe strategieën en plannen. Je zult merken dat het effect echt totaal anders is dan de tijd die je misschien elke ochtend inplant om te journalen, je meditatie momenten of sessies met je mastermind groep.  Claim het voor jezelf als je jouw bedrijf gezond wilt laten groeien. Zet een duidelijke intentie aan het begin van je dag(en) of week: wat wil je ervaren en bereiken in de tijdspanne die je tot je beschikking hebt. Hiermee stuur je je gedachten en brein om je impulsen en input te geven voor specifieke vraagstukken terwijl je tegelijkertijd open blijft staan voor ideeën die je tot nu toe nog niet bedacht hebt.

3. Schakel je dagelijkse bedrijf uit

Het ligt natuurlijk voor de hand dat je je telefoon uitzet en ook niet je mail en social media checkt. Het lijkt allemaal waardevol te zijn – je zit immers aan je bedrijf te werken – maar je dagelijkse werk is niet waar je aandacht nu moet zijn. Dat betekent dat je dus niet je tijd gaat besteden aan het bijwerken van de administratie, een batch nieuwe video’s gaat opnemen of je content gaat creëren voor je marketing. Dat zijn nog steeds allemaal activiteiten die horen bij de denderende trein van alle dag.
Zorg dat je team zaken waarneemt, zet een out of office aan, haal desnoods alle social media apps van je telefoon af. Of nog beter, leg je telefoon zodra je aankomt in een kast. Uit. Informeer het thuisfront dat je veilig bent aangekomen en dat geen nieuws goed nieuws is. Zo kun je jezelf toestaan om volledig onbereikbaar te zijn zodat je alle focus hebt op het grotere plaatje van je bedrijf.  Wil je voor je Think Day input van je team of collega’s? Dan kun je hun voorstellen voor ideeën meenemen, zoals Gates deed.

Wanneer plan jij je eerste Think Day in?

Wil jij een aantal dagen lang zonder afleiding werken aan groei van jouw bedrijf. Je bent van harte welkom om 4 dagen naar Frankrijk te komen voor een individuele business retraite met mij. Vier Think Day dagen met mij erbij. We brengen jouw bedrijf volledig in lijn met wat je echt wilt in je bedrijf en in je leven en werken we strategische plannen uit om je gewenste resultaten te bereiken.

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

gratis masterclass

Ontdek welke acties jouw bedrijf op dit moment laten groeien!
Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media
Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France