Hoera! Een zeik mail!

26 nov 2015 | Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling | 2 reacties

Vandaag ontving ik een bericht van iemand die ik niet ken.
En hij mij ook niet, wat snel duidelijk werd.

Hij had mijn website gezien en hij vond het he-le-maal niks.

Dat had ik toch beter anders kunnen doen. Al die foto’s van mezelf. Ik moest mezelf wel heel erg graag zien! Door die aanname alleen al werd snel duidelijk dat deze man me niet kent, maar goed. Daar wilde ik dit blog niet over schrijven.

Ik las het bericht met een lach en dacht aan de lezing van ​Ria Kaashoek die ik vorige week bijwoonde. Daarin haalde zij een van de wetten uit het boek “Wetten van de winnaars” aan. En ik deel hem graag met jou!

“Onthoud altijd dat er 3 groepen mensen zijn. Een groep mensen die neutraal is over jou en wat je doet. Dan heb je een tweede groep mensen die je liever vandaag nog van de aardbodem ziet verdwijnen. En je hebt de derde groep mensen, die waardering hebben voor jou en wat je doet.”

Hoppa. Zo is het maar net!

Weet je, ik viér het ontvangen van berichten als deze.
Ik vier bij wijze van spreken zelfs elke unsubscribe op mijn mailinglijst
Ik zou me zelfs pas echt zorgen gaan maken als niemand zich meer zou afmelden van mijn lijst.

Want ik weet niet alleen dat die drie groepen mensen er zijn, ik weet ook super goed welke mensen er voor mij in groep 3 vallen. En frankly,​ ik kan me niet zo druk maken over wat die andere 2 groepen mensen van me vinden.

Iedereen heeft recht op zijn eigen mening.
Maar wat er voor mij toe doet is: hoe kan ik verbinding maken en houden met de mensen uit groep 3?
De mensen waar het míj om gaat.
De mensen voor wie ik vanuit mijn tenen een verschil wil en kan maken.

Ik weet dat elke kritische mail, unsubscribe, hate-mail of anderszins negatief oordeel over mij maar één ding zegt: het maakt me duidelijk dat ik precies de juiste dingen aan het doen ben voor degenen op wie ik me wél richt.

 

Hoe harder ik groep 2 afschrik, hoe meer herkenning groep 3 zal vinden in wat ik doe en deel. Hoe ongecensureerder mijn boodschap, hoe meer ik me focus op de mensen die ik wil bereiken, hoe beter ik mijn werk kan doen.

Afmelders, kritiek, mensen die je he-le-maal NIKS vinden: het is precies wat jij als ondernemer zou mogen willen.

Want als je iedereen probeert aan te spreken en door iedereen leuk gevonden te worden is dat niet alleen een onmogelijke taak, je doet er ook de mensen die je echt wilt bereiken mee tekort. Ik richt me elke dag op mijn 3e groep. Ik probeer hen te spreken, te ontmoeten, te begrijpen wat hen beweegt en bezig houdt.

Dankbaar lees ik de mails, persoonlijke berichtjes, kaartjes en zelfs cadeautjes die volgers me sturen.

Waarom zou ik mijn tijd stoppen in het reageren op berichten zoals deze van vandaag, of mijn energie verspillen door me er druk over te maken? Ik besteed die tijd liever aan contact met klanten en volgers en het creëren van nieuwe gave dingen waarmee ik hen blij kan maken.

En de mensen die het fijn vinden om toch hun kritiek of goed bedoelde ongevraagde adviezen met me te delen, gun ik het vooral dat zij óók hun energie richten op het creëren van wat zij wél willen. Het waarmaken van hun eigen dromen.

Tot die tijd nodig ik hen van hart uit: pis tegen mijn paal zo veel je wilt.
Stort een emmer modder uit over wat ik doe, geef ongezouten je mening en wees zo ongenuanceerd als je kunt: alles wat jou helpt om je af te kunnen zetten tegen wat je vreselijk, irritant en belachelijk vindt aan wat ik doe. Omdat ik óók weet dat dat jou een stapje dichter brengt bij wat jij voor jezelf wilt.

En dan zijn we uiteindelijk weer terug bij mijn missie.

Kennis, tips en inspiratie delen waarmee ondernemers hun eigen waarheid kunnen vinden en hun eigen hart kunnen volgen. En zichzelf kunnen zijn. Ongecensureerd. ​

Dank meneer, voor de inspiratie voor dit blog!​

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Hoera! Een zeik mail!

26 nov 2015 | Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling | 2 reacties

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

2 Reacties

  1. louitgergsfgdgvvdeep https://google.com a

    Dwarf

  2. Jolanda

    En ik vond jouw stem gisteren zo prachtig puur in t webinar. Ik zeg altijd maar zo als iets je raakt zegt t altijd iets over de persoon zelf. Dus mooie spiegel voor deze meneer zelf ?

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France