Kun je teveel mails sturen in een lancering?

22 mrt 2021 | Slimme business strategieën & adviezen

Ben jij op dit moment aan het lanceren?
En voel je soms ook dat je bang bent om te veel te mailen?

Wij zien bij veel ondernemers en klanten dat ze hiermee worstelen. 

Ze begrijpen dat ze in een lancering hun aanbod vaak genoeg onder de aandacht moeten brengen maar ze voelen weerstand en terughoudendheid om wéér een post te delen over hun aanbod of nóg een mail te sturen.

Misschien herken je dit?

Ik herken het in elk geval enorm van de jaren vóór 2015. 
Want pas vanaf 2015 verdiepte ik mijn kennis over lanceren en zag ik ineens hoe anders alles werd voor mij toen ik dit slimmer en strategischer aanpakte.

Lanceren is een hele kunst. 
Eigenlijk heel simpel maar in de praktijk vraagt het vooral dat je het bewust en gericht aanpakt.


We hadden het er vanochtend over in de sessie in mijn IMPACT! membership.
Leren lanceren is een uitgebreid onderdeel in ons Next Level programma en afgelopen week kwamen daar vragen over die me ook super interessant leken voor de IMPACT! members.
Ik kon dit onmogelijk allemaal in een IMPACT! sessie van 1 uur delen maar wat vooral belangrijk is om te weten (en wat ik dus ook deelde) is dat een lancering niet zomaar een Heule hoop emails sturen en social media posts delen is.

Zo ziet het er misschien uit voor jou als ontvanger bij veel mensen die je volgt, maar als ze het goed doen is het verre van waar!

Wat is lanceren? (voor wie dat begrip nog niet kent)
Het is het aanbieden van een specifiek aanbod dat gaat starten op een vast moment of waar je op dit moment nieuwe klanten in wilt verwelkomen.
Gedurende een periode communiceer je intensief over dit aanbod en houd je je volledige energie en marketing en communicatie met focus hierop gericht.

Het is een fijne manier van werken die je in staat stelt controle over je omzet te krijgen.
Toen ik hier zelf strategischer mee ging werken in 2015 kon ik vanaf dat moment mijn omzet gewoon plannen. 
Een heerlijk gevoel van zekerheid gaf dat me, zeker toen mijn man Olav niet veel later dolgraag zijn baan op wilde zeggen, wat daardoor ook kon.

In de trainingen die ik volgde over lanceren leerde ik wat de logische opbouw van een lancering is. 
Er ging een wereld voor me open! 
Ik zag ineens wat al die succesvolle ondernemers deden van wie ik zelf challenges of video’s volgde en waarom ik ook steeds enthousiast werd over hun aanbod als ik die challenges of video’s zag. 
Ik zag de strategie die erachter zat en leerde die zelf ook toe te passen. 

De sleazy manipulatieve trucs liet en laat ik echter graag achterwege want daar word ik niet blij van.
Ik denk ook dat lanceren daarmee soms in een slecht daglicht wordt gezet.
En het maakt dat veel ondernemers niet “all the way” gaan met lanceren omdat ze bang zijn om als foute verkopers over te komen.
Super jammer, want daarmee laat je kansen liggen om meer mensen te mogen helpen met het mooie werk dat jij doet.

De belangrijkste crux bij lanceren is dat je een natuurlijk proces volgt dat bij jouw volgers aan de gang is.
Als jouw mails en posts dat proces volgen, zal alles voor hen veel natuurlijker voelen!

Het proces dat zij volgen gaat van bewustwording van een behoefte, naar het verlangen en de keuze om dit ook daadwerkelijk op te lossen. 

Jouw boodschappen zullen dus allereerst (aan het begin van je lancering) de ander moeten helpen om zich bewust te worden van een probleem of behoefte. Dit doe je door informatie te delen, kennis over wat jij weet dat het probleem is, hoe het eruit ziet, wat het veroorzaakt en wat het in stand houdt.

Als je volgers daardoor bewust geworden zijn van dit probleem is het jouw taak om vervolgens duidelijk te maken dat er een oplossing voor is en welke dit is. Op welke manier(en) kunnen zij uit deze situatie komen? Wat is daar precies voor nodig? Als je hen heel helder de acties en stappen kunt geven zullen ze daar super dankbaar voor zijn! Je kunt dan echt waardevolle content delen die past bij hun vragen!

Nu ze weten HOE ze hun probleem kunnen oplossen of behoeften en verlangens kunnen vervullen, mag je hen helpen om het verlangen en de urgentie om hier nú iets mee te willen doen te ervaren. Niet iedereen zal NU kiezen om ermee aan de slag te gaan, maar degenen die dat serieus overwegen verdienen het dat jij hen helpt om hierin de keuze te maken. 

In deze fase van hun proces zoeken ze bevestiging dat jouw oplossing werkt. Dat jouw aanbod bij hen past en dat het voor andere klanten die lijken op hen daadwerkelijk tot resultaat heeft geleid. In deze fase wil je dus testimonials delen en helder maken waarom iemand met jou zou moeten werken.

De allerlaatste stap moet natuurlijk zijn dat zij met jou contact opnemen en ja zeggen tegen je aanbod. Daarom wil je aan het einde van je lancering de drempel zo laag mogelijk maken. Je wilt persoonlijk in contact zijn en je hand heel expliciet blijven uitreiken: “laten we samen kijken of dit nu voor je past, boek een kennismakingsgesprek” of “Heb je nog vragen, reply op deze email!”

Hier wil je vooral niet dat je nieuwsbrieflezers het gevoel krijgen in een foute tunnel te zitten die niet relevant is.
Maar het gevoel dat ze precies een mail krijgen die past bij waar ze nu zijn!

Ik zal meteen toegeven: emailsystemen zijn geweldig maar het blijven systemen!
Daarom doen wij altijd ons best om naar het einde van de lancering zo persoonlijk mogelijk te mailen zodat we niet spammen naar mensen die op dit moment niet aanhaken of voor wie het thema dat wij in onze programma’s behandelen nu gewoon niet het meest belangrijke is.

Dat brengt me dan bij het thema dat vanochtend in de IMPACT! sessie aan bod kwam:
Kun je teveel mailen?

Mijn antwoord is eerlijk en simpel:

Ja, dat kan.
Als je lukraak informatie en “koop nu” boodschappen mailt die kant noch wal raken en niet met elkaar samenhangen. 
Voor mij voelt dat zo als iemand duidelijk niet strategisch mailt maar alles gewoon naar mij toe pleurt. Ik waardeer het erg als mensen BEWUST blijven dat ik een mens ben met een volle inbox en dat ze hun best doen om mij niet iets te sturen waarvan ik niet ergens duidelijk heb aangegeven dat ik interesse heb. 

Hoe voorkom je dit?
Ten eerste door bovenstaande structuur te volgen.
En dus niet eindeloos maar opnieuw je aanbod te mailen en hierover te posten aan mensen die de eerste fases van bewustwording en verlangen voelen en erkennen nog niet eens door zijn.
Dan ben je aan het schreeuwen en dat zal pushy voelen en niet landen.

Ten tweede door te meten wie wel en niet aanhaken en in gesprek met je gaan over je aanbod. 

Bijvoorbeeld: reacties op je social media berichten, reacties op je mails, mail opens en clicks in je mail.
Stuur mensen die niet klikken wel algemene mails die informatief zijn, maar stuur hen niet de “last call”, “final last call”, “je hebt nog 2 uur om te beslissen” mails 🙂 

Sowieso ben ik geen fan van deze lawine aan last call mailtjes want mijn mening is dat je in die fase al lang moet hebben gezorgd dat je echt met mensen in gesprek bent. Persoonlijk bedoel ik dan, van human tot human ipv mailsysteem met mailsysteem.

En als je zorgt voor de juiste verbinding met precies de goede mensen die juist zitten te wachten op wat je deelt… dan kun je niet te vaak mailen.
Zij zijn geïnteresseerd!

Elke mail zal hen helpen in hun proces (door de kennis die je deelt) of om hun keuze te maken om wel of niet nu te gaan werken met iemand als jij of met jou (doordat je informatie deelt die hen helpt in die keuze). 
Mochten ze toch voelen dat ze er nu niks mee willen, terwijl jouw expertise nog wel relevant voor hen voelt, dan zullen ze je mails gewoon deleten maar zich niet uitschrijven.
Ze weten immers dat het vraagstuk waar jij over mailt en deelt nog wel leeft voor hen. En op een later moment willen ze gewoon wel weer je mails blijven ontvangen. 

Als jij al gaat invullen dat je teveel mailt, zul je hoe dan ook mensen missen die wel interesse hadden om met jou te werken of voor wie de waardevolle informatie die je had kunnen delen een wereld van verschil had kunnen maken.

Ik vind persoonlijk dat ik dat niet kan maken.
En ik vertrouw op de volwassenheid van mijn volgers om zichzelf af te melden als ze mijn mails rete-irritant vinden. 

Dus mag ik je aansporen om te kijken naar hoe jij je lancering opbouwt, wat je waar deelt en hoe vaak je dat doet?
Zodat je dit strategischer aanpakt en daardoor meer durft te mailen zodat je de mensen die naar je op zoek zijn ook werkelijk bereikt?

Er zijn veel mensen die op jou zitten te wachten.

Laat ze niet in de kou staan omdat die paar kritische mensen of uitschrijvers bepalen wat je doet!

Strategischer ondernemen vanuit verbinding met jouw kern en met jouw klanten is wat ons betreft dé sleutel naar groeien met je bedrijf.
Dit is wat we je leren in het Bouw jouw droombedrijf.
Beiden zijn individuele mentortrajecten.

Liefs,
Marloes

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Kun je teveel mails sturen in een lancering?

22 mrt 2021 | Slimme business strategieën & adviezen

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France