Selecteer een pagina

Meer klanten door meer te doen van wat werkt

4 feb 2019 | Focus houden & doelen bereiken, Slimme business strategieën & adviezen | 1 reactie

Soms kun je jezelf verbazen over hoeveel er ineens boven verwachting goed lukt in je bedrijf!  Kansen komen op je pad of anderen promoten jouw aanbod actief vanuit zichzelf zonder dat je daarom vroeg. Je krijgt mogelijkheden voor samenwerking aangeboden die je bedrijf een boost geven. Voor veel ondernemers voelen deze successen als gelukstreffers of toeval. Maar zolang we ze als toeval bestempelen, vergeten we dat we vrijwel alles wat in het verleden tot succes leidde, ook actief en bewust kunnen her-creëren!

Heb je daar wel eens bewust over nagedacht?

Wanneer je strategischer wilt ondernemen, is het verstandig te beginnen bij het analyseren van welke activiteiten eerder in jouw bedrijf tot succes leidden. We zijn geneigd te geloven dat we veel verschillende marketing- en salesactiviteiten moeten uitvoeren. We horen dat we zichtbaar moeten zijn op zoveel mogelijk kanalen om ons bereik op die manier te spreiden en vergroten.

Toch geloof ik erg in de kracht van minder doen met meer focus en toewijding. 

Vorige week was ik met de deelnemers aan de Next Level Mastermind op onze trainingsretraite en keken we hiernaar. Ik deelde er op mijn Facebook pagina deze video over.

Ik wil je uitnodigen te kijken naar hoe jij in jouw bedrijf meer kunt doen van wat werkt, zodat je meer klanten kunt verwelkomen.

In 1906 stelde wiskundige en econoom Vilfredo Pareto in zijn paper “Cours d’économie politique” dat 80% van de bezittingen in Italië in handen waren van slechts 20% van de Italiaanse bevolking. Jaren later constateerde bedrijfsadviseur Joseph Juran dat dit principe op nog veel meer situaties van toepassing is. Zo ontstond het zogenaamde Pareto-principe, ook wel de 80/20 regel genoemd.

Het Pareto-principe stelt dat 80% van de resultaten worden bereikt met slechts 20% van de inspanningen. Het blijkt in opvallend veel situaties op te gaan: 80 % van de tijd draagt de gemiddelde vrouw slechts 20% van alle schoenen in haar kast. 80% van de tijd dat je een culinaire maaltijd voor vrienden kookt, gebruik je daarvoor slechts 20% van de kookboeken die je hebt.

Het Pareto principe laat ons zien dat we met 20% van de inspanningen vaak al 80% van het resultaat bereiken. Ik weet dat dit ook waar is in mijn bedrijven en vermoed dat het waardevol is voor jou om hier naar te kijken in jouw bedrijf. Ook daarin zijn er waarschijnlijk 2 tot 3 kernactiviteiten waar aantoonbaar telkens je nieuwe klanten vandaan komen. Welke zijn dat in jouw bedrijf?

Analyseer welke activiteiten dit zijn en werk gedetailleerd uit wat je precies gedaan hebt waardoor je deze resultaten hebt behaald. Onderzoek ook wat je een volgende keer anders of beter zou doen om nog betere resultaten te behalen. Als je op deze manier focus aanbrengt in je marketing en sales zul je merken dat je meer bereikt dankzij een sterkere focus. Bovendien levert die focus vaak besparingen op in tijd, energie en geld omdat je meer doet van wat in jouw bedrijf bewezen werkt.

Wat zijn jouw 2 kernactiviteiten die de beste resultaten opleveren in het verwelkomen van nieuwe klanten?
Deel het hieronder in een reactie!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

1 Reactie

  1. Tessa

    Nr.1: praten met mensen! Vertellen wat ik eigenlijk doe heeft me binnen mijn eigen netwerk en dat van mensen in hun netwerk aan verschillende klanten geholpen.

    Nr.2: mond-tot-mondreclame. Goed werk leveren en een warm contact onderhouden met mijn klanten zorgt er voor dat ze over mij praten tegen anderen. En soms komt daar een nieuwe klant uit voort.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2018 | Marloes Halmans B.V. | Marloes Halmans