Meer klanten vinden? Weet hoe je ideale klant zijn koffie drinkt

5 nov 2019 | Focus houden & doelen bereiken, Slimme business strategieën & adviezen | 1 reactie

Ja daar gaan we weer!
Een blog over het belang van het kennen van jouw ideale klant als je als ondernemer je bedrijf tot een succes wilt maken.

Ik merk in gesprekken met ondernemers die ik afgelopen tijd had, dat ze stiekem een beetje moe worden van de ideale klant profielen en avatars die ze in elke businesstraining of coachtraject moeten maken.
De verleiding is groot om dan te zeggen: dat heb ik al gedaan en dat weet ik nu onderhand wel.

Oké, kan ik snappen.
Mijn vraag is: heb je dan nu ook hele hordes klanten die voor de deur liggen te wachten tot jij eindelijk ook een plekje vrij hebt voor hen?

Is je antwoord nee, dan heb je hier nog steeds werk te doen!

Ik ben voortdurend bezig met mijn ideale klanten beter te leren kennen. Ik geloof dat ik als ondernemer groei, mijn bedrijven groeien en mijn ideale klanten mogen meegroeien.

Het echt kennen van je ideale klanten is een taak die nooit stopt.

 

Want wat is je intentie met het nog beter leren kennen van je ideale klant?
Juist! Weten hoe je verbinding met hen kan maken zodat je hen kunt helpen met dat waarin jij een verschil maakt.

Voor mij zijn dat ambitieuze ondernemers die willen groeien naar een bedrijf waarmee ze grote impact maken en utieindelijk zelf een stap terug kunnen doen.

Waarom? Omdat ik weet dat mijn ideale klanten multipotentialites zijn. Ze hebben te pas en te onpas nieuwe ideeën voor hun bedrijf, of voor een heel nieuw bedrijf. Ze zijn voortdurend in beweging en daarom is het belangrijk dat ze hun bedrijf zo opbouwen dat ze WERKELIJK vrijheid creëren. Lees: niet meer zelf elke dag alles alleen moeten doen om het bedrijf draaiend te houden zodat ze tijd overhouden voor al die andere dingen die hen roepen.

Mensen zoals ik dus. Ik ben nu in Frankrijk een boerderij aan het verbouwen waar ik ook weer allerlei plannen mee heb, bien sûr…

Mijn ideale klant is veranderd door de jaren heen. Immers, pas als je zelf je sporen verdiend hebt in het ondernemen kun je een voorbeeld zijn voor leiders in business.  Aan mij de taak om deze leiders en gedreven ondernemers die toegroeien naar leiderschap in hun bedrijf te bereiken.

 

Jouw ideale klanten bereiken zit hem in hele kleine details waar je zomaar aan voorbij zou gaan.

 

Hoe ik dat weet?
Ik scrolde zojuist door mijn Insta (ik ben helemaal dol op Insta sinds kort trouwens, volg je me daar al? @marloeshalmansbusiness en mijn persoonlijke account is @marloeshalmans)  

Er kwam een foto voorbij die direct mijn aandacht trok.
Deze: 

 

Ik stopte meteen om het bericht te lezen.
Waarom?
Als je me kent weet je dat ik gek ben op latte macchiato’s.

Even later zag ik een vergelijkbaar bericht voorbij komen. Ook van Linda.  Deze:

 

Als ik deze foto als eerste of als enige had gezien, had ik totaal niet naar het bericht gekeken. Ik houd namelijk totaal niet van zwarte koffie. 
Je denkt nu misschien dat het vergezocht is om met deze twee plaatjes mijn punt te maken.
Toch vind ik het belangrijk je hiervan bewust te maken.

De aantrekkingskracht van jouw bedrijf en merk op jouw ideale klanten zit hem in de kleinste details. 

Kijk: ik coach leiders en ambitieuze ondernemers die in hun grootsheid willen stappen. Ook als hun bedrijven “nog klein” zijn of ze net starten.

Sommigen van mijn klanten draaien tonnen omzet en groeien alleen maar verder door. Maar mijn ideale klanten worden niet gedreven door geld en een luxe leven alléén. Ze worden blij van een leven in vrijheid, van echt een verschil maken, van hun droomleven leven – wat voor mijn ideale klanten meer zit in dichtbij de natuur zijn, veel meer vrije tijd hebben, aandacht voor dierbaren kunnen hebben en minder hard werken, spontane uitstapjes kunnen maken en crazy dingen doen, zoals een camper kopen, een droomhuisje in het bos en meer van dat soort op het eerste oog “minder exorbitante zaken”. Ze schuwen het grote geld niet maar worden niet per se aangetrokken tot luxe jachten of auto’s. Het is niet hun definitie van succes.

En het is precies hoe ik zelf ook mijn droomleven en droombedrijf zie. Ik woon in een oude boerderij in de Bourgogne die we prachtig aan het opknappen zijn en ik reis Europa rond om vrienden te bezoeken en toffe collega ondernemers te ontmoeten. Maar verder is mijn definitie van succes er meer een van kwaliteit van leven in een vorm die veel andere business coaches niet op die manier verkopen.

Mijn taak en die van mijn team is om dát beeld te laten zien. Want dat is waar ik zelf voor sta en wat mijn ideale klanten aanspreekt. Dat zie je terug in onze branding en de foto’s die we delen.
En ik geloof écht dat één foto een grote impact kan hebben op hoe de markt jou en je bedrijf ziet.

Denk dus niet te snel dat je inmiddels wel weet hoe je jouw ideale klanten het beste aanspreekt of bereikt in je social media.
Blijf nieuwsgierig!!
En blijf vooral trouw aan jezelf.

Ik geloof dat je je altijd nog het beste onderscheidt van anderen door juist niet te doen wat iedereen doet, maar dicht vanuit jezelf je boodschap te delen, zowel in woord als in beeld.

Wat zijn de beelden die jouw ideale klanten laten stoppen met scrollen?

 

 

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Meer klanten vinden? Weet hoe je ideale klant zijn koffie drinkt

5 nov 2019 | Focus houden & doelen bereiken, Slimme business strategieën & adviezen | 1 reactie

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

1 Reactie

  1. Jelly

    Geen idee. Ik kan e geen pijl op trekken. Mijn ideale klant drinkt latte macchiato, maar soms ook een cappuccino of een lekkere sterke espresso, dan weer een verse muntthee of een heerlijke gemberthee. De ene keer met een schijfje citroen en de andere keer met een schijfje sinaasappel. En als ze het heel bond maakt dan is het alles door elkaar. Qua thee dan natuurlijk :). Sportief is mijn ideale klant ook. De ene houdt van fietsen, de ander van zeilen, weer een ander van wandelen, hardlopen, yoga, mediteren of elke zondag in de zee springen (brrrr). Wat mijn ideale klanten allemaal gemeen hebben? Dat is dat ze het verschil willen maken voor hun leerlingen. Ze willen er allemaal voor zorgen dat kinderen zich sociaal veilig en krachtig voelen in hun klas en/of school. 🙂

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France