Personal Branding en zichtbaarheid als je meer expertises hebt. Zo doe je dat.

30 okt 2018 | Focus houden & doelen bereiken, Personal branding & zichtbaarheid | 8 reacties

Multipotentialite en Personal Branding en bouwen aan je zichtbaarheid…
Hoe doe je dat als je meerdere bedrijven hebt of meer dan één ding doet?
Als je je herkent in de zogenaamde “multipotentialite” of “renaissance person”: mensen die blij worden van veel dingen tegelijk en liever niet kiezen, dan herken je vast ook deze vraag of worsteling.

Een aantal maanden geleden deelde ik al een video over hoe je een sterk bedrijf bouwt, ook als je meerdere expertises hebt en veel dingen leuk vindt. De respons daarop was enorm. Veel van mijn volgers herkenden zich in de “multipotentialite” en het bleek voor velen een verademing om te horen dat dit ook positief is.

Wel blijft de vraag over: hoe doe ik dat?
Hoe maak ik mezelf zichtbaar op een effectieve manier als ik meerdere dingen doe?

Ik zie vaak dat ondernemers worstelen om hun bedrijf goed neer te zetten, zeker als ze meerdere dingen doen. Mensen lijken dan niet meer goed te snappen wat ze precies doen. Ze hebben een te versnipperde boodschap en ze kunnen net niet gefocust genoeg hun zichtbaarheid en bereik opbouwen.

In deze video geef ik mijn antwoord aan de vraag die Anna me stelde: hoe bouw ik een stevig personal brand als ik meerdere dingen doe?

In deze video deel ik eerst kort nog wat inzicht over “multipotentialite” zijn en daarna deel ik 3 concrete tips voor hoe jij je merk en bereik opbouwt op een effectieve manier!

Ik hoor graag van jou! Waar loop jij tegen aan in het bouwen van je merk en zichtbaarheid? En wat werkt voor jou goed om dit effectief te doen?

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Personal Branding en zichtbaarheid als je meer expertises hebt. Zo doe je dat.

30 okt 2018 | Focus houden & doelen bereiken, Personal branding & zichtbaarheid | 8 reacties

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

8 Reacties

 1. lily

  Dit was precies de vraag waar ik vanmiddag mee naar huis reed: “hoe ga ik dat nu doen met social media?”. Want ik heb vandaag de site wandelcoachlimburg.nl overgenomen, zodat ik die kan gebruiken om mijn wandelcoachactiviteiten specifiek naar voren te brengen. Om daar dan een platform te kunnen maken en te verbinden met andere wandelcoaches in de regio. Ik hou van verbinden en synergie!
  Hierdoor komt de website van mijn eerste bedrijf De Wonderacademie “vrij” om ook meer dingen te gaan aanbieden die wat spiritueler getint zijn.
  Het voelt allemaal helemaal geleidl; ik wist ook zeker dat ik dit moest doen. Maar het plaatje moet zich nu verder gaan ontvouwen. Oftwel: ik heb het nog niet allemaal helemaal uitgedacht. De dingen dienen zich nu aan. Zoals dat met die twee kanalen.
  Maar dus helemaal super dat je net deze video heb gedeeld, wat een opluchting. Het beestje heeft een naam gekregen. Want ik zat er toch een beetje mee, met de gangbare gedachtegang: je moet focussen! Op 1 ding!1 Anders wordt het niks!!
  Maar ik zie hieronder dus al gelijk een voorbeeld van het keuzes moeten maken: welke website zet ik hieronder erbij.
  haha.

 2. Brenda Hanekamp

  Dank je wel Marloes! Je hebt inderdaad helemaal gelijk, ik denk veel te moeilijk!
  Ik ga ermee aan de slag!

  Liefs

 3. Marloes

  Wat fijn dat je in elk geval zo duidelijk voelt waar jij blij van wordt en waar je je klanten het liefst mee helpt!
  Zoals ik de VA wereld begrijp, heeft elke VA een bepaald talent (of meerdere talenten) voor specifieke werkzaamheden. Sommige VA’s specialiseren zich en anderen zijn juist allround.

  In jouw geval zou ik ervoor kiezen om je liefde voor en expertise in taal en het redigeren van teksten als jouw “special sauce” of onderscheidende kenmerken delen. In mijn ervaring is het niet vanzelfsprekend dat VA’s ook tekstueel goed zijn en foutloze teksten schrijven.
  Dat zie ik dus als een groot pluspunt!

  Werk een heldere propositie / boodschap uit waarin je benadrukt dat je een secretariële duizendpoot bent en graag teksten voor je klanten redigeert of opstelt in onberispelijk Nederlands.
  Ingewikkelder dan dit hoef je het volgens mij niet te maken!

  Succes!

 4. Brenda Hanekamp

  Hoi Marloes, dank je wel voor je superinteressante video! Ik herken mezelf heel erg! Ik vind zoveel dingen leuk, heb zoveel dingen gedaan. Maar als ik dan lees over mensen met 10 jaar ervaring in dit of dat, dan voel ik me weleens onzeker. Ik heb van heel veel dingen een beetje kennis en ervaring.

  Hoe dan ook: Ik ben nu sinds een jaar VA en ik ben eigenlijk dat jaar op zoek geweest naar wat ik nou aan wilde bieden, wat vind ik nou echt leuk? Nu ben ik erachter dat ik de secretariële taken gewoon echt leuk vind. Maar daarnaast vind ik de de Nederlandse taal ook heel erg leuk en wil ik dus het corrigeren/redigeren van teksten en websites aanbieden.
  Maar ik zat inderdaad te denken: hoe pas ik dat nou goed in en bij elkaar? Is dit ook iets wat beter gescheiden kan worden? Of kan ik dit wel onder de noemer Virtueel Assistent hangen? Omdat het in principe onder online ondersteuning valt.
  Ik vind het lastig…

  Ik ben benieuwd wat jij vindt..

  Liefs, Brenda

 5. Marloes

  Klinkt inderdaad alsof het voor jou allemaal helder is! Heerlijk om te horen!
  Wat je verder nog kan helpen is om bij het promoten en/of lanceren van je aanbod je focus per kwartaal op één ding te leggen. Zo kun je toch “alles” doen maar bewaar je wel de nodige focus in kortere tijdspannes zodat je meer bereikt.
  Veel plezier en succes met al je mooie plannen!

 6. marloes

  Wat fijn om te horen Kristin! Veel succes met je plannen!

 7. Kristin

  Dank je Marloes. Ik ben ook zo een scanner maar probeerde het tot nu wel onder 1 noemer, die van “energy welness” . Met 1 website en 1 Facebook pagina.

  Nu ik echter ook meer de business markt wil gaan bespelen denk ik idd dat die doelgroep zo ver uiteen ligt met mijn huidige spirituele insteek, dat het averechts kan werken.

  Jouw video komt dus als bevestiging van wat ik al wist maar nog eventjes wou negeren.

  Bedankt voor de wake-up call dus. ??

 8. Eef Lanoye

  Hey Marloes,

  wat een fijne video dit! Doet me deugd te horen, want ik heb 4 websites in de maak, waarvan eentje gelukkig al gerealiseerd, die van mijn persoonlijke blog! Daarnaast volgt er nog een echte bedrijfswebsite (de hoofdsite), dan een site waar alles komt wat ik doe en ga doen op het vlak van spoken word en theater, en een soort van verbindende site op mijn eigen naam, die als een wegwijzer gaat functioneren plus waar alles komt mbt mijn autonoom schrijfwerk.

  Bij de ‘hoofdsite’ qua business besef ik nu na jouw video dat ik nog duidelijker 2 ingangen moet bieden: particulieren en ondernemers. Wel op 1 site, want de diensten zijn op hetzelfde vlak (alles met schrijfcoaching, workshops etc). Ik dacht eerst aan een indeling obv dienst/inhoud maar nu zie ik in dat ik beter kan kiezen voor twee ingangen, zodat de klant direct in zijn ‘eigen omgeving’ komt, zodat ik de boodschap heel gericht kan brengen en de klant zich echt aangesproken voelt op zijn behoefte. De boodschap in de kleur van business en eentje in de kleur van particulieren.

  Sommige mensen verklaren me de laatste tijd voor gek, dat ik zoveel wil doen en ook 4 websites nodig heb, maar voor mij is het echt heel duidelijk en logisch. Het geeft juist enorme structuur en helderheid voor mijzelf en ook voor de buitenwereld straks. En inderdaad LinkedIn moet een verzamelbak van alles worden, maar wel duidelijk. Al de andere social media heb ik al gesplitst, nu alleen nog maar 3 websites bouwen 🙂 (en ondertussen via andere wegen klanten binnenhalen!)

  Ik kan echt niks met opmerkingen als ‘moet je niet gewoon 1 ding kiezen en doen?’ of de dooddoener ‘heb je al klanten en hoe ga je die allemaal binnenhalen en moet je dan niet zorgen dat je het wat algemener houdt?’
  Gelukkig zijn er ook andere mensen die het wel snappen en me aanmoedigen, met me meedenken, helpen en zelfs met me willen samenwerken!
  Wij scanners/multipotentiolites herkennen elkaar en dat voelt zo fijn en inspirerend!

  Dus, dank voor deze inspirerende video.
  Liefs
  Eef

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France