Selecteer een pagina

Je “trust factor” vergroten door je content en kennis slimmer te delen

3 sep 2018 | Personal branding & zichtbaarheid, Slimme business strategieën & adviezen | 0 Reacties

Ik geef het toe, het is moeilijk te geloven voor wie mij kent, maar ook ik ben soms wel even uitgeluld.

Dan heb ik voor mijn gevoel even geen waardevolle of interessante tips of inspiratie te delen.
En dat terwijl bloggen, vloggen, het delen van onze kennis voor ons ondernemers een van de belangrijkste taken is als we willen dat ons bedrijf stroomt.

Want door je kennis te delen leren je volgers jou en je waarde kennen en wek je vertrouwen dat je weet waar je het over hebt.

 

Blog/vlog/video jij nog helemaal niet? Kijk dan hoe je daar zo snel mogelijk mee kunt beginnen!

Doe je dit al wel maar zit je soms met je handen in je haar over wat je kunt delen? En wil je toch de regelmaat houden in je nieuwsbrieven en social media posts?

Dan heb ik in dit blog een paar slimme tips voor je! Ik wil ook graag voortdurend inspiratie en kennis blijven delen met mijn volgers, zoals ze van mij gewend zijn en inmiddels ook verwachten. En zoals ik mijn lezers beloofd heb toen zij zich aanmeldden voor mijn inspiratiemails… (Wil je die ook ontvangen? Meld je aan onderaan dit blog!)

Inspiratie en kennis delen is dus echt belangrijk en bovendien super leuk om te doen. Maar het maken van waardevolle content kost tijd. Als je het slim aanpakt gebruik je deze content vaker en op meerdere manieren. Zo heb je meer plezier en effect van je eenmaal gecreëerde content! Zit je helemaal zonder inspiratie? Lees dan ook mijn blog “Help waar moet ik nu weer over schrijven?”.

Daarom deel ik graag een paar slimme hacks uit mijn eigen ervaring voor hoe je je content optimaal gebruikt.

 

Je kunt je content slimmer en vaker gebruiken:

  • bundel een aantal van je best gelezen blogs in een e-book of besteed een nieuwsbrief aan het tippen van je lezers over deze best gelezen blogs
  • maak “nuggets of wisdom” van een blog. Heb je bijvoorbeeld een blog geschreven met daarin 3 tips voor x? Deel dan elke tip los op social media, bespreek deze tip in een korte Facebook live of video
  • deel een one-liner uit dit stuk van je blog als quote die je tot mooie visual maakt. Steeds verwijs je naar het grotere blog waar mensen meer kunnen lezen
  • en ja ook deze: durf content die je eerder deelde gewoon nog eens te delen! Zeker als het langer geleden is is de kans groot dat je huidige lezers deze nog niet gezien hadden. Ook als het content is die heel specifiek is voor een bepaalde tijd, kan dat prima! Zo deelde mijn vriendin en astroloog Patty Post haar blog “Mercurius retrograde hanteren like a boss” al vaker, want zeg eerlijk: je kunt niet vaak genoeg horen dat je beter een goede back-up van je computer maakt of geen contracten tekent tijdens deze terugkerende periodes waarin we niet op ons scherpst zijn 🙂
  • heb je een verzameling blogs of video’s gemaakt over een vergelijkbaar thema? Dan kun je daar een nieuwe weggever van maken door het tot een mini training te maken of er een webinar omheen te maken. Je hoeft echt niet elke keer iets briljants opnieuw te verzinnen. Door het opnieuw te verpakken kun je het slim hergebruiken
  • deel je content op platforms waar je als gastauteur kunt schrijven of zelfs vloggen
  • gebruik je content als gastwebinar voor samenwerkingspartners. Ik werk veel met partners samen en ze vragen me vaak om in hun trainingen of online of offline events mijn kennis te delen. Vaak gebruik ik daarvoor iets wat ik al eerder maakte en deelde, maar deze doelgroep nog niet gezien heeft. Je hoeft echt niet steeds iets op maat te maken en het wiel opnieuw uit te vinden! Soms vergeet je dat gewoon, dus daarom zeg ik het nog maar een keer 🙂
  • en deze vind ik zelf heel fijn: gebruik video’s en blogs als een soort databank waar je naar verwijst als mensen vragen stellen over een bepaald onderwerp per email of op social media. In mijn Facebook community bijvoorbeeld worden vaak vragen gesteld. Ik heb net altijd tijd om overal op te antwoorden en vaak heb ik iets al vaker gezegd op mijn blog. In plaats van uitgebreid te antwoorden schrijf ik een korte reactie en deel ik een link naar de video of het blog waarin ik uitgebreid op die vraag inga.
  • En zo zijn er nog veel meer manieren hoe jij je content slim kunt gebruiken.

En zo zijn er vast nog veel meer manieren hoe jij je content slim kunt gebruiken.
Welke weet jij nog of pas jij toe in je bedrijf?

Graag hoor ik van jou: deel in een reactie met welk idee om jouw kennis te delen jij deze week aan de slag gaat!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2020 | Marloes Halmans B.V. | Marloes Halmans