When the shit hits the fan… say “I can!”

13 dec 2017 | Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling | 12 reacties

Eergisteren moest ik een moeilijke beslissing nemen.

Wekenlang had ik me voorbereid en verheugd op het Droombedrijf Event dat ik dinsdag in Culemborg zou geven. Maandag zat ik het event voor te bereiden en stond ik op het punt de auto in te pakken om te naar het hotel te gaan toen ik ineens vele mails en telefoontjes kreeg, ook van de eventlocatie over het weeralarm.

Binnen no time werd duidelijk dat ik het event moest annuleren.

Wat een achtbaan van emoties ging ik toen in.

Wat? Annuleren?
Ik laat me niet snel tegenhouden door iets!
Maar ik ben niet de enige die naar Culemborg moet komen…

Als ik invoelde op wat er gebeurde voelde ik dat de hele energie van het event binnen no time veranderde.
Versnipperd raakte.
En ik voelde een enorme teleurstelling.
Wat te doen?

Het voelde zo NIET goed om het event helemaal te cancelen. Opnieuw inplannen zou nooit voor iedereen gaan lukken en klopte ook echt niet. Er waren zoveel mensen die me hadden laten weten dat DIT juist voelde als het juiste moment, op wat ze nu nodig hadden.

Mijn gevoel was duidelijk over wat ik mocht doen.

Maar ik vond het doodeng.

Wat zou iedereen hiervan vinden?
Ik wist dat ik onmogelijk iedereen tevreden kon stellen.
Maar dat ik het alleen goed kon doen als ik voor mezelf precies zou doen wat mijn hart zei.

Ik ging live op Facebook om te delen welk alternatief ik had bedacht.

Met de enorme hulp van mijn lief Olav lukte het ons om in een paar uur tijd mijn werkruimte om te bouwen tot “the dream studio’s”. We sjouwden apparatuur vanuit Olav’s studio 3 trappen hoog naar beneden. Vanwege het weer konden we de deur niet uit en moesten we het doen met wat er was.

Olav schilderde zelfs ’s avonds laat de enorme zwarte strepen van de muur, jaja, it’s all in the details! Wat een man!

Ik begreep: vandaag ga ik door veel emoties heen. En alles mag er zijn.
Ik heb gelachen om onze inventiviteit, me verwonderd over wat er mogelijk bleek, me dankbaar gevoeld voor de lieve reacties van klanten, gehuild om mijn eigen enorme teleurstelling, gehuild om de enorme teleurstelling die klanten met me deelden.

Ik heb me kwetsbaar en ontoereikend gevoeld bij de mails van mensen voor wie het alternatief dat we boden niet goed voelde, en waardering gevoeld voor hun openheid en moed om me dat eerlijk te vertellen.

Op deze dag zijn alle emoties voorbij gekomen. En ik voelde dat het mij en de deelnemers juist verbond.

Ik stond mezelf toe te huilen, ja ook waar de kinderen bij waren. Zij waren ook verdrietig. Ze zouden naar oma gaan en daar pakjesavond vieren, maar omdat het reizen niet veilig was, zouden ze nu het logeerpartijtje mislopen. We hebben allemaal ruimte gegeven aan wat er was, mijn gezin, mijn schoonouders, mijn klanten en alle betrokkenen bij het event. En daardoor konden de meesten van ons zijn met wat is.

Hoewel maandag een pittig dagje was, waarin ik samen met mijn zoons de dozen vol goodies huilend naar zolder bracht, wist ik: de kwaliteit van mijn leven zit in hoe ik me voel in elk moment.

En het mooie is: elke nieuwe milliseconde IS EEN NIEUW MOMENT. En ik kan met een vingerknip besluiten hoe ik me in dat moment wil voelen en hoe ik het wil ervaren. Zonder over mijn emoties en gevoelens heen te moeten stappen, want dat werkt ook niet.

Gisterochtend werd ik wakker.
Steen in mijn maag.
Maar voor ik uit bed stapte nam ik een moment: dit is een nieuwe dag Marloes.
Een nieuw moment.
Hoe wil je dat je deze dag mag beleven? En je klanten? En je gezin?
Hoe wil ik mij voelen over deze dag?
Ik zette een duidelijke intentie.
En pas toen ik in elke cel van mijn lichaam het gevoel kon laten doordringen dat ik WILDE hebben over de dag stond ik op.
Beetje aan de late kant als ik eerlijk ben…

En we maakten er een bijzonder mooie dag van!

Het eerste volledig online gestreamde event dat ik ooit deed. Ik had geen voorbeeld om te laten zien hoe ik het moest doen. Dan maar doen wat goed voelt.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

En man: wat heb ik veel verbinding gevoeld met alle deelnemers!
Zoveel waren er live bij en deden actief mee.

ENERGIE IS MAGISCH.
Het is niet gebonden aan een plek.

En weet je wat mooi is?
Ter compensatie heb ik een aantal hele mooie bonussen aangeboden die mijn klanten nu nog zoveel meer brengen dan ik ze op het live event had kunnen geven. En een fijne plek en klein progamma voor een after party meet-up is ook al rond!

En het allermooiste?
We maakten een Facebook groep voor de livestream.

En ik zag gedurende de dag dat daarin ongelooflijk veel mooie en kwetsbare, eerlijke verhalen werden gedeeld. Dingen waarvan ik zeker weet dat mensen dat NIET op een live event met elkaar zouden hebben gedeeld. En voelde ik dat datgene wat voor mij zo ontzettend belangrijks is en ik bang was te verliezen door deze gebeurtenissen er juist in veel hogere mate was voor veel mensen; echte verbinding.

En toen voelde ik: het is mooier geworden dan ik had kunnen bedenken.
Het had een bedoeling met ons.

Met enorme dankbaarheid voor alles kijk ik erop terug. Met grote dank aan alle lieve mensen die met me konden meebewegen zo last minute, ook klanten! Zodat we er een bijzondere ervaring van hebben kunnen maken.

Waarom wil ik dit verhaal met je delen?
Omdat het mij weer eens een belangrijk les leerde die ik graag met jou deel.

Hoe vaak denken we dat iets niet kan omdat we de middelen niet hebben.
Niet het geld om te investeren. Niet de juiste ruimte om iets te organiseren. Niet de support in onze omgeving.

Hoe vaak geloven we zelfs dat ons gebrek aan middelen een grote rol speelt in wat we wel en niet kunnen bereiken?

Wat ik mocht zien is dat je zoveel wint in het ondernemen, in je geluk en in je succes, als je beseft dat er nog iets veel belangrijkers is dan middelen.
In het engels noemen we middelen dat resources.
En daar waar de resources ontbreken, komt het erop aan hoe resourceful je bent met de dingen die je in dat moment wél tot je beschikking hebt. Hoe kun je creatief omgaan met wat er wél is, en er daarmee het beste van maken?

De ruimte voor het event konden we niet gebruiken. Maar ik heb een werkruimte thuis die ik met kunst en vliegwerk kon ombouwen tot studio..
We konden de presentatie niet laten zien want we hadden wel een grote muur maar konden onmogelijk de deur uit om ergens een beamer te halen. Maar we hebben wel een groot computerbeeldscherm!
We kunnen niet live met mensen praten maar Facebook live biedt ons mega veel mogelijkheden!
We hebben geen microfoons voor goed geluid, maar we kunnen wel creatief omgaan met het kleine dasspeld microfoontje dat ik heb.

De reden dat gisteren alles door kon gaan, zij het op een totaal andere manier, had alles te maken met hoe “resourceful” we onszelf uitnodigden te zijn daar waar een aantal resources wegvielen die we dachten nodig te hebben.

Train jezelf in creatief denken.
Stel jezelf altijd expansievragen zoals ik ze noem:
Hoe kan het wél?
Wat is de moeiteloze weg?
Hoe kan het simpeler?
Wat is er nog meer mogelijk?

Door jezelf in zoveel mogelijk situaties deze vragen te stellen train je jouw creativiteit, inventiviteit, mogelijkheden denken en dus je resourcefulness!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie!
Heb jij eens voor een onmogelijke situatie gestaan en hoe heb je daar toen een supermooie oplossing voor gevonden?
Deel het in een reactie!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

When the shit hits the fan… say “I can!”

13 dec 2017 | Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling | 12 reacties

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

12 Reacties

 1. Marloes Halmans

  Dank je wel voor je reactie Jeroen! En succes, benieuwd wat deze vragen je brengen!

 2. Jeroen

  Marlous, wow! Een fraai staaltje ‘volgen van je hart en uit je comfort zone treden’.
  Erg insprirerend. Ik ga met je expansie vragen aan de slag.
  Groet, Jeroen

 3. Marloes Halmans

  Ja zo kan het ook Jeanet! Het gaat erom dat we de dingen doen die kloppen voor ons en goed voelen. Er is nooit een zwart-wit goed of fout.
  Alles gaat om de juiste energie voor jou en voor de ander en een perfecte uitwisseling daarvan die voor jullie beiden goed voelt. Fijn dat jullie het zo konden doen!

 4. Jeanet

  Ja gisteren gratis een uur shopadvies weggegeven ik ben imageconsultant ik kan teleurgesteld zijn dat ik mijn dienst als persanol shopper niet loopt in de maand december ik kan ook mezelf op de kaart zetten door deze weggever personeel was gei teresseerd klant blij ik ook omdat het zo leuk was een leuke outfit te scoren voor haar voor de kerst
  En zij maakt een strippenkaart voor mij als beloning ?

 5. Marloes Halmans

  Dank je wel Aradia! <3

 6. Aradia

  Ontroerend en wat een creativiteit en veerkracht. En dat je ook nog alles deelt. Diep respect en een mooie les die ik krijg van jou!! Thanks

 7. Marloes Halmans

  Wauw Cynta!
  Bedankt voor je geweldige verhalen!
  Wat een avontuur en wat een mooie voorbeelden die laten zien dat je met creativiteit en vertrouwen dat er altijd mogelijkheden zijn, een situatie positief kunt beïnvloeden. Super tof dat je die verhalen hier met ons gedeeld hebt, dank je wel!
  x

 8. Cynta van den Broek

  Hoi Marloes,

  Dit vind ik nu echt heel stoer van je! Chapeau… blij met jouw creativiteit en het delen van een situatie die helemaal niet zo liep dan je had verwacht, maar nog fijner eindigde dan gehoopt. Bedankt voor je reminder!

  Alhoewel ik al best een tijd in de Facebookgroep zit. Kwam ik je pas enkele weken geleden tegen midden in de webinarweek..

  Zelf heb ik de nodige vergelijkbare situaties meegemaakt. Ik herken de rollercoaster en ook den voldoening en dankbaarheid daarna als het toch gelukt is..pas op langere leestijd… Deze 3 voorbeelden ploppen ineens op in mijn hoofd:

  1: Voor een groot internationaal bedrijf gaf ik een mindfulnesstraining aan een groep met voornamelijk stoere mannen. Laat ik het zo zeggen niet het doorsnee publiek je verwacht bij een mindfulnesstraining. Een leuke kans dus om hen te enthousiasmeren. Ik had het al helemaal in mijn hoofd om de training op locatie in een mooie ruimte te geven. Toen ik daar kwam bleek alleen de bedrijfskantine beschikbaar. Niet bepaald de plek met de fijne vibe voor deze training. Even keek ik om me heen en dacht owjee. Om vervolgens de tafels aan de kant te schuiven de plek te creëren. Wat er daarna gebeurde was fantastisch; openheid, gelijkheid, veiligheid, kwetsbaarheid, leergierigheid en ontspanning. Met een big smile verliet ik naderhand het gebouw.

  2. Al mijn hele werkende leven werk ik met groepen en daar geniet ik intens van. Zo ook op een bewolkte stormachtige avond jaren geleden. Volop onweer en volgens mij ook rond de volle maan. Vanwege een zieke collega stond ik alleen op een groep waar ik 10 personen mocht begeleiden. Enkele mensen in de groep waren onrustig en ik wilde niet dat dit zich verder naar de anderen ging verspreiden en in intensiteit ging toenemen. Voor degene die ervaring hebben met groepsdynamiek. Deze dynamiek wilde je echt omdraaien. Helaas had ik het goed aangevoeld en stond de onrust op het punt om een wat meer dreigende vorm aan te nemen. Daar stond ik in mijn eentje, zonder al te veel resources. Ik moest improviseren en op dat moment handelen. Daar ging ik al stijldansend in m’n eentje door de huiskamer. Het zag er ongelofelijk belachelijk uit. Zo belachelijk dat de hele groep het uitbarstte van het lachen. Ze lagen dubbel en onrust en spanning was weg…

  3. Tijdens één van mijn avonturen over de wereld. Deze keer in Malawi Afrika was onderweg naar mijn volgende bestemming in de laadbak van een auto. Er waren al uren aan vooraf gegaan, voordat de auto vol genoeg zat om te vertrekken. Eerlijk weet ik ook niet zeker of de chauffeur helemaal nuchter was. Na een paar uur rijden klonk er een harde knal en kwamen we erachter dat de auto een klapband had. We stapte uit, backpack weer op de rug en stonden naast de auto. Terwijl er binnen 3 minuten zich 40 kinderen om ons heen hadden verzameld vanuit de bosjes naast de weg. Ze stonden tegen ons aan, plukte aan ons en riepen Azungu (blanke). Ik hou van kinderen, maar op dat moment waren ze toch echt best beangstigend. Daar sta je in de middle of know where zonder vervoer, met de wetenschap dat het over 3 uur al donker is en je als blanke dan niet meer kan reizen. Wat is nu verstandig gaat er door me heen, wat zijn de mogelijke oplossingen om hier weg te komen en onze eindbestemming te bereiken. Uit het niets komt er een volwassen man schreeuwend de bosjes uit rennen met een tak in zijn hand die hij keer op keer laat neerkomen op de kinderen die om ons heen staan. Ik schrik me kapot, hij mag de kinderen niet slaan, maar ben stiekem ook dankbaar dat hij de kinderen hierdoor afstand van ons laat nemen. We wisselen een blik en beslissen dat we kiezen voor een oplossing, waarover we van te voren hadden afgesproken die nooit te kiezen. We gaan liften! We maken gebruik van de verwarring en plotselinge ruimte die is ontstaan en kijken naar de rijdende auto’s en maken het een Malawiaans liftgebaar. Tot onze grote verbazing en totaal niet verwacht stopt er een grote legertruck met Engelse soldaten. Die ons met backpack en al omhoog hijsen in de achterbak en ons bevrijden uit de mogelijk gevaarlijke situatie….

 9. Marloes Halmans

  Precies! Wat tof dat jouw ervaringen je ook laten zien dat het altijd al goed is en goed komt. Dat je dus mag vertrouwen!
  Dank je wel voor je reactie! <3

 10. angelique

  Wow, wat gaaf Marloes.
  Heel inspirerend, ik kan ook nog wel in de ‘minor details’ blijven hangen en eigenlijk gaat er op het moment dat het er op aankomt nooit echt mis.

  Dankjewel voor deze reminder
  x

 11. Marloes Halmans

  Wat fijn om te horen Monique! Dank je wel voor je reactie!
  x

 12. Monique van Dam

  Inspirerend Marloes. Dit soort dingen helpen mij om een stuk perfectie los te laten nog voor ik stappen heb gezet :). Om te zien dat het niet allemaal perfect hoeft en dat je dat ook authentiek mag laten zien. Groet, Monique

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France