Zichtbaarheid in de zomer

17 jul 2019 | Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling | 2 reacties

Zomer! Heerlijke lange avonden in de tuin, luieren in de zon en misschien een heerlijke vakantie in het vooruitzicht.

Maar voor veel ondernemers is de zomer ook een onrustige tijd. Veel mensen zijn maar half aan het werk, offertes komen niet door, klanten gaan op vakantie. O ja, en dan moeten we ook nog iets met zichtbaarheid. Zichtbaar blijven terwijl we zelf even van de radar zijn?

Misschien heb je gemerkt dat ik al een tijdje geen nieuwsbrief heb gestuurd of blog heb geschreven. Ik voel zelf namelijk altijd dat zo’n lange zomer er niet voor niets is. Elk bedrijf kent ook periodes van keihard gaan en periodes van reflectie. Ik heb zelf de zomerperiode altijd ervaren en benut als een moment om stil te staan. Nog veel meer tijd te besteden aan luieren, met mijn gezin en vrienden zijn, fijne boeken lezen. Tijd te besteden aan het LEVEN dat ik gecreëerd heb.

Ik geloof namelijk dat, hoe sterk en groot je missie ook, je leven altijd op de eerste plaats mag komen. Je bedrijf mag dienend zijn aan je missie, maar ook aan het leven van het leven dat jou het beste past.

Your life, your rules, your business.

Ik weet dat sommige ondernemers juist helemaal AAN gaan in de zomer en in die periode juist superveel creëren en zichtbaar willen en kunnen zijn. En dat sommige andere ondernemers er graag even de stekker uit zouden trekken maar voortdurend de druk voelen om zichtbaar te moeten blijven.

Graag doe ik een uitnodiging aan jou. Om deze zomer in te vullen zoals het jou het beste past.

Want wat verruit het meest bijdraagt aan groei van jouw bedrijf is dat je loslaat wat je denkt te moeten zijn en doen en dat je écht vanuit jezelf onderneemt.

Dat klinkt simpel. En vaak zeggen mijn klanten dat ze moeilijk kunnen geloven dat het afpellen van laagjes en heel dichtbij zichzelf blijven echt al zo’n mega verschil zal maken in hun resultaten. Maar ik zie het keer op keer.

Ga maar na: een bericht dat je tegenkomt op de socials dat overduidelijk is gemaakt omwille van het zichtbaar zijn maar niet helemaal klopt qua energie: dat raakt je niet toch? En dus doet het niets voor je business.

Evenzo geldt dat “iedereen is nu op vakantie dus heeft het geen zin om iets nieuws te lanceren” ook niet waar is. Mijn collega’s Yvonne en Marianne zijn op 1 juli gestart met een prachtige groep deelnemers aan onze training Bouw jouw droombedrijf,  die volop draait deze zomer.

Alles wat KLOPT voor jou, zal stromen.

Alignment is echt alles in business. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

Geef jezelf daarom deze zomer de ruimte om hem op JOUW manier in te vullen. Alignment first. Je zult zien dat er veel meer in beweging blijft als jij kiest voor wat je voelt dat het beste is op dit moment voor jou en je bedrijf.

Ik zelf besteed deze zomer aan mijn gezin en vrienden. Onze kinderen hebben hier in Frankrijk 9 weken zomervakantie. Ik wil er zijn voor hen, leuke dingen doen, samen genieten van ons heerlijke huis en tuin hier. Nieuwe plekken ontdekken in onze nieuwe woonomgeving. En stapels boeken lezen van mijn favoriete Franse schrijver Marc Levy.

Ik onderneem al 12 jaar op deze manier. In vertrouwen. Zonder me gek te laten maken door de marketing experts die roepen dat ik zichtbaar moet blijven.

Alles draait om momentum en alignment.

Dat is niet alleen een buitenkant-zaak. Dat is ook vooral werk dat je aan de binnenkant mag doen. Samenvallen met wie je bent. Je hart volgen. Geïnspireerde actie ondernemen. 

Mijn videoman Florus was vorige week hier om een video met me op te nemen. Die vat eigenlijk precies wat ik je graag mee wil geven als boodschap voor deze zomer.

Daarom deel ik hem graag met je.
Ik wens je een prachtige zomer, die je invult op jouw voorwaarden.

Enjoy!
Liefs vanuit de zonnige Bourgogne,
Marloes

Ps. Mocht je ook graag de zomer willen gebruiken voor reflectie, bied je ik graag 30% korting op alle online trainingen (Onderneem vanuit je hart, Get Real, en Ondernemen in Overvloed) tot 9 augustus. Gebruik de code “zomer19” om de korting te verrekenen in je shoppingcart.

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Zichtbaarheid in de zomer

17 jul 2019 | Positieve mindset & persoonlijk ontwikkeling | 2 reacties

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

2 Reacties

  1. Daphne

    Dank voor deze mail. Geeft aanmoediging aan de keuzes die ik nu maak en zoals je zegt, niet altijd weet waarom. Het voelt zo. Focussen op waar krijg ik energie van en steeds beter loslaten wat ik nu doe omdat ik het altijd zo doe.

  2. Petra

    Zo welkom, deze mail. Ik ben net terug uit Frankrijk en ik merk dat ik op dit moment niet kan genieten van mijn praktijk. Zelfs het behandelen van mijn cliënten, geeft mij geen voldoening. De hectiek om weer zichtbaar te zijn op Social media verlamd mij figuurlijk. De actie om vooruit te gaan, ontbreekt. Ik denk dat ik komende maand ga nadenken wat ik wil. Geen druk en geen dwang, dat mijn praktijk moet groeien. Kleine stapjes zetten en genieten van wat er komen gaat. Maar vooral genieten van het buiten zijn en vooral het “ niets hoeven” ! Fijne zomer.

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France