Hoe je een sterk bedrijf bouwt als je 10 dingen leuk vindt en niet wilt kiezen

20 feb 2018 | Personal branding & zichtbaarheid | 8 reacties

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Wat herinner ik me nog goed de tijd dat ik in loondienst werkte.
Enthousiast begon ik steeds aan een nieuwe baan. Maar ik heb het nooit langer dan 2 jaar op één plek volgehouden.

Heb je het gevoel dat je nooit ergens lang genoeg interesse voor kunt houden?
En daarom niet kunt kiezen waar je je nu op moet focussen?
Omdat er steeds iets anders gaafs voorbij komt waar je mee aan de slag wilt?
Worstel je met het "moeten" kiezen van een duidelijke doelgroep of niche aanbod?

Kijk je soms met jaloezie of verbazing naar mensen die al 10 jaar hetzelfde werk doen en daar dolgelukkig mee zijn en denk je stiekem: wat een rust zou dat geven?
En denk je dan 2 minuten later al: OMG ik zou me dood gaan vervelen?

DAN BEN JE WAARSCHIJNLIJK NET ALS IK EEN MULTI-POTENTIALITE.

Simpel gezegd: iemand die heel veel verschillende dingen leuk vindt.

Hoe doe je dat als je je als ondernemer moet focussen, een niche moeten kiezen en een sterk Personal Brand wilt bouwen?

Hoe bouw je een sterk bedrijf als je eigenlijk nog 10 andere dingen super gaaf vindt om te doen?

Het is niet zo moeilijk als het lijkt.
Zo lang je een aantal belangrijke dingen onthoudt en bewust doet.
Hoe heerlijk is het als je jouw brede interesse er helemaal mag laten zijn zonder bang te hoeven zijn dat "de markt" er niets meer van snapt en je bedrijf niet stroomt?

Ik heb mijn behoefte om steeds nieuwe dingen te doen volledig een plek kunnen geven in mijn ondernemerschap en daarmee ook een sterk merk kunnen bouwen en dus een succesvol bedrijf.

Ik deel heel graag hoe in deze video!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel je jouw grootste inzicht in een reactie onder de video?

Mag ik je helpen om jouw bedrijf goed neer te zetten?
Via de knop hieronder kun je gratis mijn Droombedrijf Stappenplan aanvragen!
Ik help je met een duidelijke structuur, stap voor stap jouw bedrijf neer te zetten.
Vraag het stappenplan nu aan! Veel succes!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

8 Reacties

 1. Marloes Halmans

  Marian, als je graag wilt schrijven, schrijf! Een van de grote valkuilen waar we in kunnen trappen als we niet opletten is dat we elk idee per se tot een betaald aanbod willen / moeten maken. Natuurlijk moeten we geld verdienen, maar in eerste instantie wil je je neus kunnen volgen om te doen wat je blij maakt. Schrijf je dus graag maar zie je nu nog niet hoe je daarvan kunt leven of kun je er nog niet van leven, maak het dan voor nu niet tot doel ervan te leven.
  Het klinkt misschien wat kort door de bocht. Maar ik zie veel ondernemers struikelen omdat ze willen dat elk idee meteen geld oplevert en dat kan niet altijd.
  Je kunt prima een tijdje je geld verdienen met iets anders zodat je in rust en ruimte je volgende idee kunt laten groeien.
  Toen ik de overstap naar businesscoaching maakte (wat via allerlei wilde andere ideeën tot stand kwam) besefte ik ook: ik zal niet vanaf dag 1 mijn loopbaancoaching volledig kunnen loslaten financieel. En dat hoeft dan ook niet! Geleidelijk bouwde ik mijn businesscoaching uit en zag ik manieren om daarmee een volledig inkomen te genereren en kon ik loopbaancoaching loslaten.

  Ken je het boek “Big Magic” van Elizabeth Gilbert?
  Daarin zegt zij een aantal mooie dingen hierover.
  Als je voelt dat je schrijver bent in je hart, dan by all means, wees een schrijver!
  Als je maar BEGINT met dat te doen en zijn wat je bent, dan ontvouwt het pad zich vanzelf.
  Ik schrijf ook graag, en door het als onderdeel van mijn zichtbaarheid te maken kan ik nu in mijn bedrijf veel doen met mijn enthousiasme voor schrijven. Ik blog veel, en schrijf als vaste columnist voor NRC. Maar ik ben niet de beste schrijver. Maar who cares?

  Wat mij vreugde en energie geeft is AL de dingen die ik graag doe gewoon te doen en zolang ik een verbinding kan leggen met mijn why blijkt er veel meer in het totaalplaatje van mijn bedrijf te passen dan ik aanvankelijk denk.

  Hoe kun je beginnen met schrijven en op dit moment geen stress veroorzaken door ervan te MOETEN leven en ruimte laten om te zien waar het volgen van je liefde voor schrijven je brengt?

 2. Marian

  Interessant, Marloes! Ik herken me heeeel erg in dat scanner-zijn. Ik weet het ook al langer, maar het echt erkennen en omarmen is toch nog iets anders… Ik probeer me toch nog erg in het divers-plaatje te wringen, merk ik :-s
  Als je de vraag stelde wat ik nu het allerliefste wil gaan doen, dan voel ik vooral dat ik het allerliefste wil schrijven, heb hiervoor een aantal ideeën in mijn hoofd, maar het lijkt me niet zo handig/mogelijk om hier een bedrijf rond te maken. Raad je in dat geval aan om voor het idee te gaan dat je het 2e liefste zou doen :-)?

 3. Marloes Halmans

  Dat ben ik met je eens Gerda, dat niet iedereen die op 1 plek blijft een diver is en andersom. Wat voor mij het meest waardevol geweest is toen ik hiermee kennis maakte, is te beseffen dat ik mocht erkennen dat ik simpelweg niet kan verwachten van mezelf dat ik 20 jaar hetzelfde doen leuk moet vinden. Dat de onrust niet normaal is.
  Dat was zo’n verademing.

  En je vraag is terecht, over mijn eigen pad. Ik besef dat ik lang niet alles heb kunnen vertellen in de video. Ik heb inderdaad al 10 jaar hetzelfde bedrijf, maar daarin heb ik veel verschillende dingen ruimte gegeven. Niet alleen ben ik van loopbaancoaching naar ondernemerscoaching gegaan (die liggen best dicht bij elkaar, zeker op WHY niveau).
  Mijn ondernemers-aanbod is ontstaan na een woelige periode waarin ik een koffietentje wilde starten in onze wijk óf een bed & breakfast in Frankrijk. Dat verhaal heb ik vaker op andere plekken gedeeld. Uiteindelijk heb ik een weg gevonden om alle losse ideeën, te herleiden naar een rode draad die steeds vergelijkbaar bleek te zijn.
  Ik heb dus loopbaancoaching gedaan, ondernemerscaching, het koffie tentje idee werden mastermindgroepen waarvoor ik nu zelf gezonde baksels maak (want dat bleek ik vooral leuk te vinden aan het koffietentje idee) en we de setting creëren dat we in een koffietentje lekker aan het werk zijn, de B&B in Frankrijk werden de retraites die ik ging geven in Nederland (en waarvan deze zomer de eerste ook echt in Frankrijk zal zijn) en ik heb zelfs mijn plannen rondom zang en muziekvoorstellingen binnen het kader van mijn bedrijf kunnen vormgeven toen ik in 2012 een concert heb gegeven als zangeres met een live orkestje en Franse chansons en luisterliedjes heb gezongen.

  Ik doe elke paar jaar weer nieuwe dingen die altijd als ik de eerste ideeën ervoor krijg iets TOTAAL anders lijken dan ik NU doe, totdat ik de rode draad weer vind en de perfecte weg vind om die ideeën binnen mijn rode draad te houden en dus onder de paraplu van mijn personal brand kan vangen.

  Dat is heel erg fijn!

 4. Gerda

  Ik geloof niet zo in labels, divers en scanners. Is niet meer dan een manier om iets uit te leggen en mensen in een hokje te plaatsen. Er zijn mensen die al heel lang hetzelfde werk doen maar dan hoeven ze nog niet te voldoen aan het label ‘diver’. Niet iedereen die lang bij dezelfde baas werkt of hetzelfde werk doet duikt daar helemaal. in. (het zijn niet allemaal wetenschappers) Je kunt het ook doen omdat je voor zekerheid gaat en/of bang voor verandering. En er zijn nog meer redenen.
  Jij hebt al een tijd een eigen onderneming. In een bepaalde richting. Als je een scanner bent zou je het dan niet na een tijdje weer’gezien’ hebben? En een bedrijf starten in een heel andere richting? Zomaar een vraag.

 5. Marloes Halmans

  Mooi inzicht Saskia!
  Dank je wel voor je reactie! Stapje voor stapje geeft de mogelijkheid om voor je gevoel niets definitief uit te hoeven sluiten, terwijl je in het NU toch veel effectiever kunt handelen en ondernemen! Wat in het vat zit verzuurt inderdaad niet 🙂

 6. Marloes Halmans

  Dank je wel voor je reactie!
  Ik heb voor mezelf ook heel erg ervaren dat de maatschappelijke druk zo groot is als ik hem zelf toesta te zijn. Maar dat ik dit in het verleden zo onbewust heb aangenomen dat ik niet zag dat IK er ook een andere keuze in kon maken.
  De consequenties daarvan geven soms wel hobbels in de weg, maar net als jij ook zegt: ik kan het niet meer anders.
  Nogmaals dank voor je reactie!

 7. Saskia Tiemens

  Dank Marloes, ik herken dit helemaal. Voelt bevrijdend en ik begrijp beter hoe ik in elkaar zit als scanner zijnde. En het geeft mij inzicht dat ik niet alles tegelijk hoef te doen, terwijl die drang er wel is, maar het stapje voor stapje te doen, wat mij ook rust zal geven. In het NU leven, mijn andere plannen komen wel, wat in het vat zit verzuurt niet:-)

 8. Diana

  Leuk Marloes, zeer herkenbaar. Klopt wat je zegt over dat je jezelf permissie moet geven dat je zo bent. Bevrijdend. Ik moet zeggen ik kan niet anders, maar toch fijn om te horen dat er meer mensen die dit ook hebben. Inzicht: dat de maatschappelijke druk veel groter is dan dat ik dacht. Dankjewel voor je enthousiaste presentatie. Warme groet Diana

Trackbacks/Pingbacks

 1. Personal Branding en zichtbaarheid als je meer expertises hebt. Zo doe je dat. - Marloes Halmans - […] aantal maanden geleden deelde ik al een video (die je hier vindt) over hoe je een sterk bedrijf bouwt,…

Copyright © 2024 | Marloes Halmans | France