Masterminds voor ondernemers. Ze zijn overal! En terecht, als je het mij vraagt. Ik kan namelijk voor mezelf zeggen dat mijn bedrijven echt sneller en fijner zijn gegroeid dankzij mijn masterminds. En zelfs – of misschien wel júist – op persoonljk vlak ben ik altijd harder grgroeid dankzij de steun van een groep medeondernemers die met dezelfde vraagstukken bezig zijn.

[onderaan dit blog deel ik een video met mijn tips om het beste uit je mastermind te halen]

Onlangs rondde ik in Parijs een 2-jarig traject af waarin ik onderdeel was van een mastermind groep. Het traject zelf gaf me niet veel nieuws. Maar de groep maakte alle verschil. Vooral toen ik de wens voelde met mijn gezin naar Frankrijk te verhuizen. Daarin werd ik aangemoedigd door mijn buddies om niet naar alle belemmeringen te kijken maar gewoon in actie te komen.

Succesvol ondernemen is het resultaat van bewuste keuzes en consistente acties. Bij beide merk ik voor mezelf dat ik het ongelooflijk fijn vind om de support te hebben van mijn ondernemersvrienden. Want dat is wat mastermind buddies worden als jij dat wilt: business vrienden.

Bij elke nieuwe keuze die je moet maken in je bedrijf delen zij hun ervaringen. Of ze stellen de juiste vragen zodat je meer helderheid vindt. Bij elke stap die je moet zetten steunen ze je en vangen ze je op als je struikelt. Als je weet dat je een plek hebt waar je liefdevol wordt opgevangen als alles anders loopt dan je hoopte, spring je eerder!

Voor mij maakte mijn masterminds alle verschil. En daarom ben ik dit jaar in een nieuwe gestapt die past bij waar ik nu sta en waar ik onder gelijkgestemden ben.

Ik geloof zelf dat een mastermind die geleid wordt door een coach – en betaald is – beter voor je werkt. Er zijn veel ondernemers die onderling masterminden en dat kan ook heel goed werken. Maar het vraagt dat de groep zichzelf heel goed stuurt en gelijkwaardig blijft.  En daarnaast dat er voldoende op inhoud en resultaat gestuurd wordt. Anders wordt het te snel een gezellig koffie drink moment dat je snel laat schieten als er iets tussendoor komt.

Een goede mastermind, geleid door een coach of professional, waar je je volle commitment aan geeft, maakt ALLE verschil voor jouw bedrijf.

In deze video deel ik mijn tips om het beste uit je deelname aan een mastermind te halen. De tips gelden ook voor je deelname aan een (online) training of een ander programma.

Ik ben benieuwd naar je reactie! Heb jij ooit deelgenomen aan een mastermind of programma? Welke ene actie of resultaat in je bedrijf heb je in jouw ogen echt te danken aan je deelname?

Laat het me weten in de reacties!

Gratis masterclass

Ontdek welke specifieke acties jouw bedrijf nu laten groeien

Ontdek jouw acties

Ontdek de

Onderneem vanuit je hart community

Lees inspirerende verhalen van andere hartwerkende ondernemers

Volg mij op social media

Comments

1 Reactie

  1. Conchita van Dijk

    Wat ik zo mooi vind aan de Bouw je droombedrijf mastermindgroep is dat ik merkte dat feedback soms zo dichtbij kwam, dat ik het nog niet kon horen. In de groep zaten ook mensen die een spiegel voor me waren. En het fijne vond ik dat ik door mee naar hen te luisteren, mee te voelen en mee te denken, juist met die mensen die een spiegel voor mij zijn, ik ook indirecte feedback voor mezelf op kon pikken die ik direct nog niet kon horen. Wat heb ik nu nodig? is een mooie vraag in dit filmpje Marloes. Want door mee te luisteren met anderen en me af te vragen hoe ik dat doe, hoe ik daar mee omga, hoe ik daarin sta, en wat het NU over mij zegt, heb ik ook heel veel kunnen leren. En dank je wel nog daarvoor. 😉

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2020 | Marloes Halmans B.V. | Marloes Halmans